AcasăNewsIn urma dezvaluirilor din NATIONAL, primaria lui ONTANU a fost amendata pentru...

In urma dezvaluirilor din NATIONAL, primaria lui ONTANU a fost amendata pentru spionarea angajatilor!

Ca urmare a dezvaluirilor publicate in EXCLUSIVITATE de ZIARUL NATIONAL, privind instalarea pe calculatoarele salariatilor din cadrul primariei sectorului 2 a unui „soft spion” – optimum desk, totul la cererea directorului Directiei Venituri Buget Local (DVBL), Cristian Atanasie Dutu, autoritatile au luat primele masuri.

Mai exact, vineri, primaria condusa de Neculai Ontanu a fost amendata cu 7.500 de lei, dupa ce Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a stabilit ca Directia condusa de Dutu prelucreaza „excesiv” datele angajatilor.

Va prezentam in intregime comunicatul ANSPDCP: „Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a dispus aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 7.500 lei Directiei Venituri Buget Local, Sector 2, Bucuresti, pentru (1) omisiunea de a notifica si notificarea cu rea-credinta prevazuta de art. 31 din Legea nr. 677/2001, intrucat operatorul nu a notificat prelucrarea datelor personale ale propriilor angajati in scopul monitorizarii prin mijloace automate a angajatilor; (2) prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal, prevazuta de art. 32 din Legea nr. 677/2001, intrucat operatorul prelucreaza excesiv date ale angajatilor sai; (3) neindeplinirea obligatiilor privind confidentialitatea si aplicarea masurilor de securitate prevazuta de art. 33 din Legea nr. 677/2001, respectiv (4) pentru omisiunea de a notifica si notificarea cu rea-credinta prevazuta de art. 31 din Legea nr. 677/2001 sub forma omisiunii de a notifica, intrucat operatorul investigat nu a notificat pana la data investigatiei prelucrarea datelor cu caracter personal constand in imagini, colectate si stocate prin intermediul sistemului de supraveghere video, contrar art. 22, alin (1) din Legea nr. 677/2001.

In considerarea riscurilor asupra vietii private a unui numar semnificativ de persoane, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a recomandat, de asemenea, ca (1) operatorul sanctionat sa depuna, in termen de 5 zile lucratoare, o noua notificare pentru prelucrarea de date pe care le efectueaza, (2) sa reevalueze mijloacele de prelucrare utilizate pentru constatarea productivitatii angajatilor, astfel incat sa se elimine mijloacele intruzive, in termen de 10 zile lucratoare, (3) informarea agajatilor intr-o forma care sa permita dovedirea realizarii acestei obligatii legale, inclusiv scopul prelucrarii, modalitatea de functionare a aplicatiei si a destinarii prelucrarii, in termen de 10 zile lucratoare, respectiv (4) completarea contractului cu societatea comerciala de IT pentru respectarea art. 20. alin.(5) din Legea nr. 677/2001, in termen de 15 zile lucratoarea.

ANSPDCP mai precizeaza faptul ca pentru contraventiile constatate in temeiul Legii nr. 677/2001, se poate face plangere impotriva procesului verbal de constatare, la sectia de contencios administrativ a tribunalului competenet, in termen de 15 zile de la inmanare sau respectiv, comunicare”.

Dupa cum ZIARUL NATIONAL a mai dezvaluit, in exclusivitate, ancheta declansata de catre reprezentantii autoritatii amintite se anunta exploziva, pentru ca directorul Cristian Dutu a permis accesul membrilor unei firme private pe computerele institutiei, unde se afla stocata intreaga baza de date a sutelor de mii de contribuabili din sectorul 2. Totul cu 30 de zile inainte de a se organiza o licitatie pentru achizitia softului spion!

Cititi totul despre acest subiect AICI: „National” il baga in corzi pe generalul Ontanu

Primaria lui Ontanu, prima institutie publica „dichisita” cu soft spion!

Spionaj pe scara larga la Primaria Sectorului 2

author avatar
eNational
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger