AcasăNewsIn sfarsit Bob Dylan accepta premiul Nobel!

In sfarsit Bob Dylan accepta premiul Nobel!

Dylan a iesit din mutenie, anuntand ca va accepta  Nobelul pentru literatura si ca va participa la ceremonia de premiere  din 10 decembrie, “in cazul in care este posibil.”

“Vestea primirii premiului Nobel m-a lasat fara cuvinte. Apreciez foarte mult aceasta onorare”, a marturisit muzicianul american.

Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a declarat ca a fost contactata personal de Dylan, care, la intrebarea daca va accepta premiul, a spus “bineinteles”. In cazul prezentei artistului la festivitatea de premiere, raspunsul sau a fost “absolut”, adaugand, totusi, numai “in cazul in care este posibil”. Se fac eforturi(!) ca programul Academiei sa fie compatibil cel al imprevizibilului cantaret. Bob Dylan a primit pe 13 octombrie Premiul Nobel pentru Literatura, pe 2016, “pentru crearea unor noi maniere de expresie poetica in cazul marii traditii a muzicii americane”. Lipsa sa de reactie publica in urma anuntului a scandalizat si comisia Premiului Nobel, caracterizand-o drept “aroganta si nepoliticoasa”. Daca va merge la festivitatea de la Stockholm, Bob Dylan isi va primi Nobelul din mainile regelui Carl Gustav. Dylan a mai fost onorat de suveranul Suediei, in 2000, primind de la acesta distinctia Polar Music.

author avatar
Bogdan Borcea
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger