Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » In premiera, o femeie a devenit prima ”black rod” din Parlamentul britanic

In premiera, o femeie a devenit prima ”black rod” din Parlamentul britanic

Autor:

Sarah Clarke a preluat o functie veche de 650 de ani care are printre altele importanta misiune de a i se inchide usa in nas de catre deputati.

 

femeie 720x481 In premiera, o femeie a devenit prima ”black rod” din Parlamentul britanic

Sarah Clarke, care si-a preluat marti functia, va fi responsabila cu marile evenimente organizate la palatul Westminster

Trimis de Camera Lorzilor la Camera Comunelor pentru a-i convoca pe deputati, ”black rod” are rolul simbolic de a i se tranti usa in nas, simbol al independentei Camerei Comunelor. Atunci el loveste de trei ori in usa cu bastonul, usa se deschide, iar apoi deputatii il urmeaza pana in Camera Lorzilor. Numita in functie de regina Elisabeta, Sarah Clarke, anterior organizatoare de campionate de tenis de la Wimbledon, va fi responsabila cu marile evenimente organizate la Parlament, intre care si vizitele de stat. Ea va fi insarcinata si cu organizarea accesului si mentinerii ordinii in Camera Lorzilor.medalion 1 325x500 In premiera, o femeie a devenit prima ”black rod” din Parlamentul britanic ”Este un “mare privilegiu”, a declarat Sarah Clarke cu prilejul desemnarii sale in luna noiembrie, spunand ca este “profund onorata” si “incantata”. ”Camera Lorzilor este un loc unde cele mai mici detalii sunt la fel de importante ca aspectul general, grandoarea si traditia fara egal”, a adaugat ea. ”Este un moment istoric pentru Camera”, a declarat si lordul Fowler, presedintele Camerei Lorzilor. ”Oamenii cunosc acest rol pe care-l joaca black rod la deschiderea sesiunilor parlamentare dar munca sa este mult mai importanta iar cele mai importante sarcini sunt cele din culise, care nu le poate vedea publicul larg”, a adaugat Fowler.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!