Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » In premiera, muzeul Luvru expune in Iran

In premiera, muzeul Luvru expune in Iran

Autor:

Arta, mai puternica decat diplomatia? In timp ce vizita ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avut loc, luni, intr-un climat tensionat, iranienii au descoperit 50 de opere ale celebrului muzeu parizian in capitala Teheran.

 

luvru mare 720x451 In premiera, muzeul Luvru expune in Iran

Pentru a nu supara islamul, nudurile au ramas in Franta

Un sfinx egiptean vechi de 2400 de ani, un bust al limparatului roman Marc Aureliu, tablouri de Rembrandt sau Corot sunt numai cateva din operele expuse in Muzeul National din Teheran. Un eveniment care arata vointa Frantei de a relua legaturile istorice cu Iranul, in ciuda fazei dificile prin care trec relatiile bilaterale si in care Donald Trump a denuntat ”lacune teribile” in acordul nuclear semnat de tarile europene cu Teheranul.

luvru 720x357 In premiera, muzeul Luvru expune in Iran

Ministrul francez de Externe, Jean Yves Le Drian, la inaugurarea expozitiei, la Muzeul National din Teheran.

Franta a avertizat Iranul in privinta programului sau balistic si politicii regionale a tarii, foarte activa in Siria de partea presedintelul Bashar al-Assad, sau in Yemen. ”In tumultuosul ocean al relatiilor internationale, diplomatia culturala este un far pe care trebuie sa-l intretinem impreuna”, a declarat dibaci omologul lui Le Drian, Mohammad Javad Zarif, la inaugurarea expozitiei. De notat ca in cadrul aspectelor pozitive a relatiilor franco-iraniene figureaza si reintoarcerea in Iran a unor mari firme ca Peugeot, Renault si Total. Operele (sculpturi, picturi, antichitati etc) au fost aduse din Franta in Iran cu un avion cargo iar deschiderea expozitiei este rezultatul a doi ani de munca dupa semnarea unui acord de cooperare culturala, in 2016. Evident, reprezentarile nud au fost excluse din avionul ce a plecat spre Teheran.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!