AcasăNewsIn premiera, masini vietnameze promovate de Beckham

In premiera, masini vietnameze promovate de Beckham

Desenata in studioul Pininfarina, VinFast Lux A se vrea o berlina premium

Nimeni n-a auzit de constructorul auto VinFast. Normal, nici nu exista la inceputul acestui an. Cu toate acestea, a facut senzatie la Salonul Auto din Paris.

Desenata in studioul Pininfarina VinFast Lux A se vrea o berlina premium

VinFast nu se uita la bani si a cooptat o vedeta internationala pentru a-si lansa masina: David Beckham. Fosta glorie a fotbalului britanic si-a imprumutat imaginea pentru campania promotionala VinFast. Primul (si unicul) constructor din Vietnam, VinFast nu a plecat complet de la zero, ci face parte din conglomeratul VinGroup apartinand miliardarului Pham Nhat Vuong, lider in numeroase sectoare de activitate in Vietnam : imobiliare, turism, centre comerciale, hoteluri de lux, clinici private..In 2017, VinGroup a realizat o cifra de afaceri de trei miliarde de euro. Acum, are ambitia sa devina o referinta pe piata auto premium asiatica. Pentru a se lansa, intr-un an, VinFast a investit 1,3 miliarde de dolari intr-o uzina de productie in nordul tarii (335 hectare), iar alte 3,5 miliarde vor fi investite pana in 2020.

Fosta vedeta de la Manchester a apreciat SUV ul vietnamezilor

Vietnamezii au apelat la biroul italian de design Pininfarina iar la coordonarea conceptiei autoturismelor i-a cooptat de David Lyon, designer-sef la General Motors, si pe Jim DeLuca, ex responsabil cu productia la GM, apeland si la serviciile unor firma ca Fiat-Chrysler, Tata, Siemens si Bosh.

False BMW-uri?

Intrebarea se poate pune pentru ca platforma celor doua modele dezvaluite la Paris -o berlina premium, denumita Lux A,  si un SUV, Lux SA – este cea a unui BMW seria 5. Motorizarea este si ea sub licenta bavareza: patru cilindri, 2 litri, cu doua variante de putere, 180 si 230 CP. In privinta look-ului, VinFast doreste a placea tuturor, ”propunand autoturisme cu linii contemporane si clasice, a subliniat David Lyon.

author avatar
Tudor Borcea
683 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger