AcasăNewsIn premiera marina rusa loveste Daesh de pe un submarin

In premiera marina rusa loveste Daesh de pe un submarin

Cu submarinul ”Rostov-pe-Don” Rusia isi multiplica optiunile militare in razboiul din Siria

Rusia a lovit, marti, pentru prima data in Siria folosind un submarin ultramodern deplasat in Mediterana, o noua demonstratie de forta a Moscovei, care va intari dispozitivul sau militar in regiune, dupa mai bine de doua luni de raiduri aeriene intense.

Cu submarinul ”Rostov-pe-Don” Rusia isi multiplica optiunile militare in razboiul din Siria

Rachete de croaziera Kalibr au fost lansate de pe submarinul ”Rostov-pe-Don”, submarin de ultima generatie, distrugand, potrivit ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu, ”un important depozit de munitii, o fabrica de mine si instalatii petroliere”, informeaza AFP. ”Este prima data cand lansam rachete Kalibr de pe submarinul B-237 ”Rostov-pe-Don”, nava din clasa Kilo, din Mediterana”, i-a raportat Soigu lui Vladimir Putin, informeaza si Sputnik. Anterior, Rusia a trimis aceste rachete impotriva ISIS si de pe nave de razboi din Marea Caspica, intarindu-si acum panoplia de optiuni militare in razboiul din Siria. Soigu a precizat ca SUA au fost prevenite de noile lovituri de pe submarinul respectiv. Flota rusa angajata in conflictul din Siria numara zece nave, din care sase se afla in Mediterana. Referitor la rachetele Kalibr, Vladimir Putin a declarat: ”Este o arma noua de mare precizie si poate fi armata si cu ogive nucleare. Bineinteles, aceasta nu este necesar in lupta contra teroristilor si sper ca nu va fi nevoie nici in viitor”.

Lavrov: Rusia nu va utiliza arme nucleare contra Statului Islamic

Guvernul rus nu planuieste sa recurga la armament nuclear pentru a eradica Daesh, a declarat seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov. ”Nu sunt necesare pentru a lupta contra ISIS. Acest obiectiv poate fi atins prin mijloace militare traditionale, ceea ce corespunde perfect cu doctrina noastra militara”, a subliniat Lavrov, noteaza Sputnik.

Angela  Merkel, personalitatea anului, alaturi de liderul ISIS

Cancelarul Germaniei a fost desemnat, ieri, personalitatea anului 2015 de catre prestigioasa revista americana Time, care a salutat capacitatea sa de a ”face fata” provocarilor cu care se confrunta Europa de la inceputul anului, informeaza Europe 1. Time a evocat reactia lui Merkel in fata grizei grecesti, crizei emigrantilor si raspunsul in fata amenintarii ISIS, al carui lider, Abu Bakr al-Baghdadi, ocupa locul doi in clasamentul Time, Donald Trump fiind pe pozitia a treia. Intrebata de nominalizarea lui al-Baghdadi, directoarea Time, Nancy Gibbs,  a raspuns: „Nimic nu e imposibil. Am desemnat in trecut mari ticalosi”, facand referire la prezenta lui Adolf Hitler in topul clasamentului.

author avatar
Tudor Borcea
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger