AcasăNewsIn Palm Springs, tot consiliul municipal e LGBT

In Palm Springs, tot consiliul municipal e LGBT

Palm Springs, cel mai gay-friendly oras american: primarul e negru si homosexual

Orasul californian cu 47.000 de locuitori este un refugiu istoric pentru minoritatile sexuale (care reprezinta jumatate din populatie) . Din ianuarie, si la primarie.

Palm Springs cel mai gay friendly oras american primarul e negru si homosexual

”The world is watching”. Cu aceste cuvinte, Lisa Middleton, o femeie transgender de 66 de ani, care a fost aleasa recent la Consiliul municipal din Palm Springs, a sarbatorit o victorie care nu trecut neobservata  in statul California si in intreaga tara. Celor trei barbati gay (inclusiv primarul, Robert Moon), care au format consiliul, li s-au adaugat doua femei, transsexuale ambele. Recunoscuta oficial de guvernul central din Sacramento in iunie 2018, echipa cu o configuratie inedita in istoria SUA a inceput sa lucreze. Alesii nu si-au facut campanie mizand pe orientarea lor sexuala sau pe gen. Lisa Middleton se se descrie ca fiind „foarte liberala din punct de vedere politic dar cu un temperament destul de conservator, preferand evolutii lente in loc de revolutii”.

Consilierii spun ca au fost alesi pe baza unui program electoral eficient nu datorita orientarilor lor sexuale

”Am fost atenti sa nu agitam prea mult drapelul in culorile curcubeului (drapelul comunitatilor LGBT)”, a declarat Christy Holstege, o bisexuala de 32 de ani devenita cel mai tanar consilier din Palm Springs. Cei cinci consilieri au recunoscut ca merg pe sarma: in caz de succes, ei vor fi judecati dupa munca lor, in caz de greseli, dupa cine sunt si ce sunt. Evident, toate marile media, de la Guardian la New York Times, au venit la Palm Springs, curiosi de aceaste alegeri inedite. Cea mai mare mandrie a consilierilor este ca nu au fost alesi datorita orientarilor lor sexuale dar pe un program electoral ale carui teme principale au fost siguranta si starea drumurilor. Palm Springs, vechi bastion republican, a devenit orasul american care numara cele mai multe camine unde traiesc persoane de acelasi sex. Boom-ul turismului gay si lesbian a atras numerosi LGBT care l-au ales ca resedinta.

author avatar
Bogdan Borcea
79 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vedeti ca Lui Dumnezeu nu-i place sa te bagi in creatia Lui sa nu va bata. In ce oras Carlifonia?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger