AcasăNewsIn lipsa rectificarii, MApN anunta esalonari

In lipsa rectificarii, MApN anunta esalonari

O informatie transmisa dinspre institutia condusa de catre Adrian Tutuianu face public faptul ca, in asteptarea rectificarii bugetare pe anul in curs, s-au decis unele esalonari.

UPDATE 2: Adrian Tutuianu a anuntat ca i-a transmis premierului ca e gata sa demisioneze dupa aparitia reactiilor iscate de precizare ministerului pe care il conduce, invocand lipsa de comunicare.

UPDATE: Anuntul dinspre MApN nu a ramas fara urmari. Din cate se pare, premierul a luat atitudine la scurta vreme dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca sunt anumite probleme financiare si a cerut lamuriri de la seful MApN, dar si de la ministrul Finantelor. Din cate s-a aflat, pe surse, ce-i drept, cei doi oficiali guvernamentali ar fi fost chemati deja la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul.

–-

In conditiile in care, in urma cu doar cateva ore, premierul anunta ca „intr-o saptamana, o saptamana si ceva, pana la sfarsitul lunii oricum” se vor sti detaliile despre rectificarea bugetara, dinspre Ministerul Apararii s-a transmis un semnal cat se poate de clar de ce se asteapta acest demers.

Iata precizarile din comunicatul MApN:

„In scopul abordarii prudentiale a executiei bugetare, in conditiile in care pana la aceasta data nu a fost efectuata rectificarea bugetara pe anul 2017 si necesitatea respectarii prevederilor art. 18 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr 69/2010, Directia financiar-contabila din M.Ap.N. a dispus catre toti ordonatorii de credite platitori de drepturi salariale, urmatoarele:

– efectuarea, in data de 15 septembrie, a platii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit;

– efectuarea, la aceeasi data, a platii diurnelor in valuta cuvenite personalului aflat in misiuni externe;

– efectuarea, intre 21 si 25 septembrie, a platii sumelor reprezentand contributiile angajatorului cat si ale angajatului si a impozitului pe venit;

– efectuarea, in jurul datei de 25 septembrie, dupa rectificarea bugetara, a platii sumelor reprezentand celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, norma de hrana etc).”

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger