Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » In Germania, Karl Marx dirijeaza circulatia

In Germania, Karl Marx dirijeaza circulatia

Autor:

Acum 200 de ani, la inceputul lunii mai, autorul ”Capitalului” s-a nascur in orasul german Trier, in landul Renania-Palatinat. Iar municipalitatea s-a gandit sa-i aduca un omagiu inedit.

 

marx1 501x500 In Germania, Karl Marx dirijeaza circulatia

Omuletii din semafoare, asa numitii Ampelmännchen, sunt foarte populari in randurile germanilor, fie ei si revolutionari de profesie

Cu celebra-i barba de Mos Craciun dar purtand o redingota burgheza, figura lui Karl Marx a aparut langa o trecere pentru pietoni din Trier. Evident, in momentul cand apare culoarea rosie (culoarea simbol a comunistilor) Karl Marx intinde bratele pentru a-i avertiza pe pietoni sa ramana pe loc. Cand se pune verde, Mark-semaforul da din picioare in ritm alert, avand o carte sub brat. Acestea in asteptarea datei de cinci mai, cand Trier va celebra bicentenerul nasterii celui mai cunoscut cetatean al orasului, Karl Marx, una din figurile majore ale secolului XIX. Trei expozitii speciale si peste 600 de manifestatii sunt prevazute in acest oras ce are o populatie de peste 90.000 de locuitori si care este considerat a fi cel mai vechi oras de pe actualul teritoriu german. Semaforul se afla la cativa metri de viitorul amplasament al unei mari statui a lui Marx care va fi ridicata pe piedestal la inceputul lunii mai.  Un semafor similar va fi instalat pe Bruckerstrasse nr.10, unde istoricul si teoreticianul revolutiei socialiste si-a trait primii 17 ani. Primarul din Trier, social-democrat, nu exclude sa comande si altele.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!