AcasăNewsIn Australia circula dolari facuti anul viitor!

In Australia circula dolari facuti anul viitor!

Monedele au fost emise pentru un concurs ce va dura pana in aprilie 2019

Pe retelele sociale, australienii fac tot felul de speculatii dupa ce au descoperit in circulatie monede de un dolar ce sunt datate 2019.

Monedele au fost emise pentru un concurs ce va dura pana in aprilie 2019

Unii s-au intrebat daca aceasta emisie de monede care circula deja de cateva saptamani, nu a fost cumva o eroare a Monetariei australiene, The Royal Australian Mint (RAM), care a emis  inainte de vreme bani ce urmau sa circule abia anul viitor. Ross MacDiarmid, directorul RAM, a dezvaluit recent aceasta oarecum anomalie. Monedele au fost puse in circulatie inainte de vreme in cadrul unei ”vanatori de comori” denumita Australia s Dollar Discovery, organizata de Monetarie. RAM a pus in circulatie trei tipuri de monede: toate au pe o parte gravat portretul reginei Elisabeta a II-a (Australia facand parte din Commonwealth) iar pe cealalta parte sunt gravati canguri si una din primele trei litere ale denumirii tarii: A, U sau S. Mai figureaza si cifra 35, pentru ca aceasta vanatoare de dolari este organizata pentru cea de-a 35-a aniversare a monedei australiene. Pentru fiecare tip de moneda, un milion de piese au fost emise iar participantii la concurs au, pana in 8 aprilie 2019, timp sa colecteze un exemplar si sa se inscrie in competitie. In final, vor fi opt castigatori (cate unul din fiecare stat) care vor fi recompensati cu vacante si premii.

Monetaria australiana sarbatoreste a 35 a aniversare a dolarului australian

Totul in scopul de a reda australienilor gustul sa colectioneze monede, arata Ross MacDiarmid, si sa-i sensibilizeze pe tineri de ”valoarea banului”. In Australia, ca in multe alte tari dezvoltate, monedele si bancnotele au tendinta sa dispara din uz in favoarea platilor prin carti de credit sau smartphone. ”Cum sa le transmitem tinerilor o educatie a banului cand oamenii folosesc din ce in ce mai putin bani fizici? ”, s-a intrebat PDG-ul RAM.

author avatar
Tudor Borcea
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger