AcasăNewsIn aceasta noapte, copiii il asteapta pe Mos Nicolae, cu cat mai...

In aceasta noapte, copiii il asteapta pe Mos Nicolae, cu cat mai multe daruri!

Una dintre cele mai asteptate seri din an se apropie. Este vorba despre cea in care copiii il pandesc pe Mos Nicolae, cel care aduce daruri, dar pe care le lasa noaptea, cand ei dorm, cat sa le descopere abia in dimineata urmatoare, cand isi verifica ghetutele.

(foto: kudika.ro)

Este noaptea ce deschide, practic, sezonul cadourilor, asociat lunii decembrie, in care cei mici, dar- de ce sa nu recunoastem- si adultii cu suflet de copil- asteapata sa vada ce daruri gasesc in ghetute/ghete.

Pentru ca, obiceiul vechi de cand lumea spune ca in noaptea de 5 spre 6 decembrie, in pragul marii sarbatori a Sfantului ierarh Nicolae, in incaltarile lustruite si asezate frumos, de cu seara, in dreptul usii, Mosul lasa cadouri sau o nuielusa de mar. Prima varianta este pentru copiii care au fost ascultatori tot restul anului, iar cealalta pentru micutii care au facut nazbatii si si-au suprat parintii, bunicii si fratii mai mari.

Astfel ca e lesne de inteles de ce, macar cu cateva zile inainte de acest atat de asteptat moment, prichindeii se straduiesc sa nu le mai iasa din vorba parintilor si bunicilor, cat sa nu ajunga sa fie vazuti de Mos Nicolae si sa riste sa nu mai primeasca papusa, carticica de colorat sau ursuletul, ori, dupa caz, masinuta, trenuletul mult-visate. Sau, ca tot suntem in era tehnologicului, telefonul, tableta ori jocul favorit.

author avatar
Cristina Stefan
595 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger