AcasăNewsIn „Razboiul Justitiei”, USL se baricadeaza pe linia Codrut Olaru - Marian...

In „Razboiul Justitiei”, USL se baricadeaza pe linia Codrut Olaru – Marian Santion

Codrut Olaru este considerat drept „omul americanilor”

Acuzand „perversitatea” taberei rivale, liderii USL implicati activ in „Razboiul Justitiei” s-au hotarat sa nu mai interpreteze si ei  partitura falsa a „coabitarii”.

Codrut Olaru este considerat drept „omul americanilor”

Asa ca guvernantii si-au facut curaj si au hotarat ca, la intalnirile de astazi ale Monei Pivniceru cu „doamnele de fier” ale Comisiei Europene, Viviane Reding si Catherine Day, sa dea cartile pe fata.

Intoarcerea lui Marian Santion in sistem da frisoane multora

Si sa sustina pana in panzele albe cuplul Codrut Olaru – Marian Santion la sefia Parchetului General si a DNA. Iar drept „fumigena” aruncata in ograda Bruxelles-ului, i se va propune Laurei Codruta Kovesi, la misto, conducerea DGA.

Pe aici nu se trece!

Planul de „coabitare” negociat de ministrul Justitiei din Romania cu comisarii Comisiei Europene se plia pe principiul „unul mie, unul tie”. Ecuatie in care Laura Codruta Kovesi avea asigurat postul de sef al DNA. Numai ca loviturile sub centura date de fostul procuror general, actualmente candidata la sefia DNA si detasata la misiunea Romaniei pe langa Bruxelles, au schimbat si strategia USL. Care si-a dat seama ca pastrarea rivalilor de moarte in posturi cheie din conducerea justitiei este la fel de confortabila ca un bat infipt in fund. Asa ca, pe ultima suta de metri, au hotarat sa „apere” cu orice pret functiile de procuror general si procuror sef al DNA. Drept urmare, razboiul pentru controlul  Justitiei se anunta unul total, liderii coalitiei de guvernamant vrand sa nu cedeze pozitiile ocupate in  jurul lui Codrut Olaru si Marian Santion.

Bariera punctajului

Marea problema a USL pentru desemnarea inlocuitorilor lui Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi nu a fost lipsa oamenilor, ci faptul ca acestia nu intruneau punctajul necesar care sa le asigure castigarea asa-zisului concurs. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, cartea castigatoare este experienta pe functii de conducere. Iar aceasta bila alba in CV a fost, in ultimii sase ani, doar apanajul oamenilor loiali cuplului Morar – Kovesi. Cu o singura exceptie. Codrut Olaru, aflat la conducerea DIICOT tot de atata timp, si care are marele avanataj de a fi principalul partener al FBI si al altor structuri americane in Romania.

Dusman de moarte al PDL-ului

In schimb, fostul sef al DGA, propus acum pentru preluarea DNA este un procuror pe cat de controversat, pe atat de cunoscut drept „dintr-o bucata”. Zburat din Ministerul de Interne dupa ce a ordonat anchetarea a 32 de chestori de Politie, Marian Santion i-a acuzat atunci public pe Vasile Blaga si pe generalul Virgil Ardelean, zis „Vulpea”, ca au facut presiuni asupra sa ca sa o lase mai moale cu lupta anticoruptie. Asa ca o eventuala numire a sa la DNA nu poate decat sa dea le frisoane lui Adriean Videanu si altor membri din „vechea garda” a PDL…

author avatar
Catalin Tache
2.464 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar nu pot pune oameni competenti? Oameni care intradevar sunt profesionisti si isi fac MESERIA cu adevarat. Tot timpul se numesc astia asa, ca il placea unu sau alta. Oricum pe nea Videanu si Lenuta nu ii mai prinde nimeni. Ei cu contractele noi cu pretul benzinei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger