AcasăNewsImpozitul pe bacsis se intoarce

Impozitul pe bacsis se intoarce

Bacsisul sta in gatul Guvernului.  Ministerul Finantelor pregateste, impreuna cu proprietarii de restaurante, un proiect privind impozitarea bacsisului cu 16%. Astfel, pe nota de plata de la restaurant o sa apara o rubrica noua pentru bacsis, iar clientul va scrie in fata ospatarului cat ii lasa in plus pentru serviciile oferite.

Clientul va nota cat lasa bacsis indiferent daca va plati cu cardul sau cash. Dupa ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate.”Bacsis ul nereprezentand un venit salarial consideram ca trebuie impozitat cu 16%, diferenta sa ii apartina ospatarului”, sustine Daniel Mischie, directorul unui lant de restaurante. Presedintele HORA (Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania), Dragos Petrescu, sustine ca acest lucru nu este o ciudatenie pentru cei care calatoresc in alte tari, unde exact asa se intampla. Oriunde in UK, Franta, Italia puteti sa vedeti aceasta  rubrica pe care scrie tip”, a spus Petrescu. In 2015, Legea privind aprobarea ordonantei care reglementeaza emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile sau serviciile a fost promulgata de presedintele Iohannis fara prevederile privind impozitarea bacsisului, abrogate in Parlament, astfel ca bacsisul nu va mai fi evidentiat distinct pe bon. Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii.

author avatar
Catalin Dumitrescu
424 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ciudat, bacșișul în alte locuri este penal. Pentru că ce-i la urma urmei bacșișul, o șpagă ca să fi servit diferit față de alții, mai bine sau, uneori, să nu ți se scuipe’n mâncare sau mai rău. Pe de altă parte este umilitor pentru ce-l care-l primește.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger