AcasăNewsImpozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul doi

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul doi

Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini, a anuntat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul doi al acestui an.

Zilele trecute, ministrul a facut o serie de precizari cu privire la impozitul forfetar si la categoriile de servicii pentru care se va aplica. „In acest moment, impozitul forfetar pentru care se face analiza si studiu de impact nu este impozitul minim aplicat de Guvernul Boc. Impozitul forfetar nu se va aplica, daca se va introduce, decat anumitor categorii de servicii (pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc), la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie)”, se arata intr-un comunicat remis presei, miercuri, de catre reprezentantii cabinetului ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri.

In acelasi document se precizeaza ca sumele nu vor fi egale pentru toate serviciile si ca in stabilirea lor se va avea in vedere capacitatea locatiei, calitatea amplasamentului si tarifele medii adecvate locatiei.

Oficialii spun ca introducerea impozitului forfetar vizeaza „simplificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului, posibilitatea evidentierii veniturilor in mod corect si realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende, de catre intreprinzatori (acestia vor plati suma fixata, indiferent de cat profit vor face), reducerea coruptiei la exercitarea controalelor la activitatile de servicii, etica si echitate pentru mediul de afaceri (toti cei care produc venituri trebuie sa plateasca un impozit)”.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger