AcasăNewsImplicarea Serviciilor in Justitie, din nou in presa straina

Implicarea Serviciilor in Justitie, din nou in presa straina

Adunarea Generala a Federatiei Barourilor Europene (FBE) si-a exprimat „profunda ingrijorare” cu privire la dreptul de acces al cetatenilor romani la o instanta libera si independenta, noteaza, miercuri, Eu today, in pagina electronica. Totodata, preocuparea a fost extinsa si la situatia judecatorilor, procurorilor si avocatilor din Romania.

In principal, preocuparile Federatiei se concentreaza pe ingerinta Serviciului Roman de Informatii (SRI) in sistemul de justitie si pe protocialele dintre SRI si institutii importante din cadrul sistemului judiciar romanesc, noteaza aceeasi sursa.

Declaratia Federatiei Barourilor Europene s-a numit „Rezolutie cu privire la ingerinta Serviciului Roman de Informatii in actul de justitie din Romania” si a fost adoptata pe 19 mai la Bologna. „Cerem organizatiilor de justitie sa inceteze protocoalele secrete si sa restabileasca independenta sistemului judiciar prin distrugerea protocoalelor secrete si respectarea dreptului cetatenilor romani la un proces echitabil”, se mentioneaza in textul acesteia.

Totodata, FBE noteaza ca exista o „ingerinta in independenta judecatorilor, procurorilor, avocatilor si in administrarea justitiei ca urmare a intruziunii Serviciului Roman de Informatii in activitatea judecatorilor si procurorilor prin incheierea protocoalelor de cooperare intre serviciul secret si Consiliul Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea de Apel si Parchetul General”.

author avatar
Andrei Coman
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger