AcasăNewsImbulzeala in curtea Catedralei Neamului. S-au fortat gardurile instalate de jandarmi (VIDEO)

Imbulzeala in curtea Catedralei Neamului. S-au fortat gardurile instalate de jandarmi (VIDEO)

Frigul, dar si nerabdarea unor enoriasi de a ajunge in Altarul Catedralei Nationale au dus la iscarea unor imbranceli, in cursul dupa-amiezii. 

Toti vor sa ajunga sa intre in Sfantul Altar, fapt permis femeilor doar la sfintirea unui lacas de cult, dar si sa se inchine la racla in care se afla mana Sf. Andrei, Ocrotitotul Romaniei, dar si la racla cu moastele Mucenitei Ecaterina.

Din cate s-a putut vedea din imaginile prezentate de televiziunile de stiri, au fost oameni care s-au imbrancit, in incercarea de a forta gardurile metalice instalate de jandarmi in curtea lacasului de cult, unii dintre ei cazand in busculada creata. Jandarmii au facut apel la calm, inclusiv cu o portavoce. „Ramaneti pe loc”, „nu va imbulziti”, li s-a transmis credinciosilor.

Trebuie spus ca, pe parcursul zilei, cateva zeci de persoane din randul celor prezente la ceremonialul religios de la Catedrala Neamului au avut nevoie de ingrijiri medicale, cele mai recente date comunicate de ISU Bucuresti-Ilfov indicand faptul ca, pana la ora 15, 83 de persoane au fost in astfel de situatii, trei oameni fiind dusi la spital.

Au fost cateva zeci de mii de oameni, in toata aceasta ultima zi a saptamanii, la Catedrala Nationala, veniti din alte zone ale tarii in Bucuresti, pentru a asista la slujba de sfintire.

sursa foto: captura video Antena3

280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger