AcasăNewsIMAGINI SOCANTE: Un rebel sirian s-a filmat mancand INIMA unui soldat!

IMAGINI SOCANTE: Un rebel sirian s-a filmat mancand INIMA unui soldat!

O inregistrare video, in care un rebel sirian pare sa muste din inima unui soldat mort, a starnit un val de condamnari, actiunile lui fiind catalogate drept o crima de razboi.

Human Rights Watch (HRW), o organizatie nonguvernamentala (ONG), care are sediul in Statele Unite, l-a identificat pe rebel drept Abu Sakkar, un cunoscut insurgent din orasul Homs (centru). Coalitia opozitiei siriene a anuntat ca barbatul va fi judecat, scrie BBC NEWS.

In inregistrarea video, care nu poate fi autentificata din surse independente, insurgentul pare sa taie inima militarului, „Jur pe Allah ca va vom manca inimile si ficatii, soldati ai cainelui de Bashar”, spune Abu Sakkar, in timp ce se afla langa cadavru. Rebelul se refera la presedintele sirian Bashar al-Assad.

Potrivit HRW Abu Sakkar este liderul unei grupari, Brigada Independenta Omar al-Farouq. „Mutilarea cadavrelor inamicilor este o crima de razboi. Dar problema mult mai serioasa este degenerarea foarte rapida spre o retorica sectara si violenta”, a declarat Peter Bouckaert, din cadrul ONG-ului, pentru agentia Reuters.

Aceeasi sursa sustine ca Abu Sakkar a mai aparut in inregistrari video dure, in care tragea cu rachete spre zonele de siiti pe teritoriul Libanului. De asemnea, barbatul a pozat alaturi de cadavre ale unor membri din cadrul miscarii libaneze Hezbollah, ucisi in timp ce luptau alaturi de forte guvernamentale siriene.

Potrivit unui corespondent BBC din Beirut, inregistrarea video, postata duminica, este una dintre cele mai macabre prezentate public in cei doi ani de carnagiu din Siria.

[youtube]hGO4YEjuO1w[/youtube]

author avatar
Alina Costache
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger