AcasăNewsImagini din zonele afectate de inundatii, in Covasna si Brasov

Imagini din zonele afectate de inundatii, in Covasna si Brasov

Sunt mai multe zone din tara afectate de inundatiile provocate de precipitatiile cazute in ultima perioada, dar si de topirea zapezii. Situatia este mai mult decat ingrijoratoare in doua judete.

Locuitorii stau cu sufletul la gura, la gandul ca vor trebui sa plece din casele in care au agoniseala de-o viata.

Imaginile surprinse, din elicopter, la granita judetelor Covasna si Brasov, si facute publice de MAI, sunt graitoare pentru gravitatea situatiei provocate de apele scapate de sub control. Se poate vedea ca apa a a ajuns in gospodariile oamenilor si a inundat drumuri, facand imposibila deplasarea pe cai rutiere.

De altfel, ministrul de Interne a mers personal in zona, sa evalueze situatia si sa incerce sa gaseasca, alaturi de reprezentantii locali, solutii pentru locuitorii prinsi, practic, in calea apelor.

Deja, in cursul diminetii de joi, Ministerul de Interne anunta ca „pompieri, jandarmi si politisti, impreuna cu voluntari de la fata locului, actioneaza pentru intarirea, cu saci de nisip, a digului de protectie care preia unda de viitura produsa pe cursul raului Olt, in comuna Baraolt, sat Capeni”.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne

author avatar
Cristina Stefan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger