AcasăNewsIlinca Tomoroveanu, condusa pe ultimul drum

Ilinca Tomoroveanu, condusa pe ultimul drum

Ilinca Tomoroveanu i-a acordat ultima sansa lui Andrei Duban de a mai evolua pe scena de la TNB

Ziua de 4 mai a fost una foarte trista pentru lumea artistica din Romania – cea in care s-a produs marea despartire de omul Ilinca Tomoroveanu. Actrita a fost condusa sambata dupa-amiaza pe drumul fara de intoarcere

Apropiati, colegi actori, dar si oameni care au urmarit-o, de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani in sfera teatrului si a cinematografiei autohtone, au ales sa vina, sambata, sa isi ia ramas bun de la Ilinca Tomoroveanu si sa fie alaturi de familia greu incercata.

Pana sa plece catre Cimitirul Bellu – unde actrita va odihni intru vecie-, cortegiul funerar a facut o oprire de cateva ore la Teatrul National din Capitala. Sicriul regretatei actrite a fost depus vreme de cateva ore in Sala Studio a institutiei in cadrul careia s-a dedicat sufleteste nu doar ca actrita – si vorbim despre o artista foarte apreciata de public si de colegi – ci si director artistic. Lamia Beligan, Costel Constantin, dar si regizorul Dan Puican au venit sa ii aduca un ultim omagiu Ilincai Tomoroveanu. Mai mult, Ion Caramitru a elogiat-o pe colega sa de scena, amintind de inceputurile carierei lor in teatru.

sursa foto: Facebook/Teatrul National „ILCaragiale”

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger