AcasăNewsIlie Sarbu: PSD are un protocol semnat cu UDMR

Ilie Sarbu: PSD are un protocol semnat cu UDMR

In ziua in care Partidul National Liberal ar trebui sa decida daca se rupe din Uniunea Social Liberala si sa iasa de la guvernare, Ilie Sarbu, liderul senatorilor social-democrati, sustine ca PSD are un protocol semnat cu UDMR.

Desi Kelemen Hunor a declarat ca acel protocol nu mai e valabil, social democratul sustine ca acesta insemna cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar. Deci ministri in guvern.

„Avem un protocol, semnat din 2012,  in decembrie, semnat si de Crin Antonescu si de Victor Ponta cu UDMR. Ca domnul Kelemen Hunor a declarat ca nu mai e valabil, asta e alt aspect. Noi vorbim doar de intentia noastra. Cand te duci la negociere nu poti sa vorbesti de intentia celui cu care negociezi. Daca UDMR doreste sa schimbe, daca vin cu alte propuneri, asta se va negocia atunci. Protocolul insemna cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar. Deci ministri in guvern. O sa-l prezinte presedintele partidului, daca e cazul. Doua portofolii, dar nu erau mentionate. Fara vicepremier. Atunci era in discutie doar un post de vicepremier, al lui Dragnea,  pana la urma s-a ajuns la formula pe care o stiti”, a declarat Ilie Sarbu, la Senat , potrivit Realitatea TV.

author avatar
Andra Nesu
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger