AcasăNewsIlie Carabulea, incoltit de Justitie: sase ani si sase luni de puscarie...

Ilie Carabulea, incoltit de Justitie: sase ani si sase luni de puscarie in dosarul ASF-Carpatica

Omul de afaceri Ilie Carabulea se afla in prezent in arest alaturi de fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani

Intrat din nou zilele acestea in malaxorul procurorilor, Ilie Carabulea a primit o lovitura in plex si din partea judecatorilor. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, ieri, pe Carabulea la sase ani si sase luni de inchisoare in dosarul ASF-Carpatica.

Omul de afaceri Ilie Carabulea se afla in prezent in arest alaturi de fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani

In acelasi dosar, insa, Dan Radu Rusanu a fost “albit” de magistrati, acestia achitandu-l pe fostul presedinte al ASF. Acelasi verdict l-au primit si Corneliu Moldoveanu, fost vicepresedinte al ASF, si avocatul Dan Odobescu.

Nevasta lui Daniel Chitoiu, un an cu suspendare

In schimb, mai putin norocoasa a fost sotia fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu. Laura Chitoiu a primit un an de inchisoare cu suspendare, iar Ina Crudu, directorul general al Carpatica Asig – doi ani cu suspendare. Prin aceeasi decizie, care inca nu este definitiva,  SC Carpatiga Asig trebuie sa plateasca o amenda penala de 600.000 de lei pentru cumparare de influenta si dare de mita in forma continuata, aceasta societate fiind obligata sa publice hotararea de condamnare in presa scrisa sau audiovizuala, pe parcursul a 10 aparitii. Reamintim ca fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor, fost director al Directiei Avizari ASF si omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimisi in judecata de DNA in aprilie 2014, pentru savarsirea unor fapte de coruptie.

author avatar
Andrei Coman
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger