Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » IJ, noua actiune disciplinara pe numele sefei DNA

IJ, noua actiune disciplinara pe numele sefei DNA

Autor:

Laura Codruta Kovesi a intrat inca o data in vizorul reprezentantilor Inspectiei Judiciare (IJ). De aceasta data, in legatura cu neprezentarea la Parlament la asa-numita “Comisia Sufrageria”, condusa de social-democrata Oana Florea.

 

kovesi1 350x279 IJ, noua actiune disciplinara pe numele sefei DNADin cate au transmis cei de la IJ, intr-un comunicat actuala actiune disciplinara fata de Kovesi vizeaza “manifestari care aduc atingere onoarei profesionale si prestigiului justitiei savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si nerespectarea deciziilor Curtii Consitutionale, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. 1) si s) din Legea nr. 303/2004”.

Mai exact, IJ retine faptul ca “procurorul sef al DNA a incalcat dispozitiile explicite ale Deciziei Curtii Consitutuionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta in fata ParlamentuluI Romaniei – Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din anul 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei”.

Si in cazul de fata, la fel cum s-a intamplat si in precedentele doua dati in care Kovesi a intrat in atentia IJ, actiunea disciplinara a fost inaintata CSM-ului, mai exact Sectiei pentru procurori in materie discipinara, in vederea luarii unei decizii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!