Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Igor Dodon bate campii, la Moscova!

Igor Dodon bate campii, la Moscova!

Autor:

“O parte din teritoriul romanesc inseamna Ungaria, alta parte – Moldova”, cam astea sunt concluziile la care a ajuns presedintele Republicii Moldova, la o conferinta de presa cu ocazia primei sale vizite la Kremlin.

 

16114573 10155083748103949 1515984180616281018 n Igor Dodon bate campii, la Moscova!Declaratiile lui Dodon vin dupa ce Vladimir Putin i-a daruit o harta a Moldovei ”istorice”, prezentata presei ruse.

Desi sustine ca vrea sa fie “prieten cu Romania”, cu toate ca “nu poti sa-ti alegi vecinii”, Igor Dodon le-a spus, senin, jurnalistilor rusi ca “jumatate din teritoriul actual al Romaniei este moldovenesc”, total dezamagit de faptul ca Imperiul Rus, prin 1812, nu a anexat intreg teritoriul Moldovei, oprindu-se la Prut: “Daca Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldova intregita”, spune domnul Igor, declarand(derapand) in continuare: “Bucurestiul si Chisinaul au o singura problema, incercarile de unire a Republicii Moldova cu Romania. Atunci cand Romania declara la nivel politic ca trebuie lichidata statalitatea Republicii Moldova, vom riposta(…)In Romania sunt interzise organizatiile care au incercat sa faca propaganda cu privire la faptul ca o parte din teritoriul romanesc inseamna Ungaria, alta parte Moldova. De ce la voi acest lucru este interzis, iar la noi nu?”

Ministerul Afacerilor Externe a informat ca declaratiile lui Igor Dodon sunt considerate “inadecvate si care nu corespund realitatilor politice si relatiilor speciale dintre Romania si Republica Moldova.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!