AcasăNewsIesim din criza sau nu mai intram in alta? Mihai Tanasescu: "Romania...

Iesim din criza sau nu mai intram in alta? Mihai Tanasescu: „Romania n-are nevoie de un nou acord cu FMI

Mihai Tanasescu sustine ca Romania are si alte surse de finantare in afara FMI

Vicepresedintele Bancii Europene pentru Investitii, Mihai Tanasescu, sustine ca, din punct de vedere financiar, Romania nu are nevoie de un nou acord de finantare cu institutiile financiare internationale.

Mihai Tanasescu sustine ca Romania are si alte surse de finantare in afara FMI

Tanasescu a precizat insa ca o viitoare colaborare cu FMI si Comisia Europeana este necesara, pentru a face dovada continuarii reformelor. „Romania nu are nevoie de un nou acord, deoarece are capacitatea sa se finanteze de pe pietele financiare, are capacitatea, cred eu puternica, pentru stabilizarea economiei, de a-si continua consolidarea macroeconomica”, a declarat Tanasescu la postul public de radio.

Prelungirea acordului cu FMI

Tanasescu sustine ca prelungirea actualului acord cu FMI este mai mult decat necesara. „Important este ca aceasta extindere sa aiba un punct final, si anume masurile pe care autoritatile se vor angaja sa le puna in practica sa fie duse la capat”, a spus Tanasescu. Printre angajamentele neonorate de Romania fata de FMI se numara o serie de privatizari – Oltchim, CupruMin – si scoaterea pe bursa a 10-15% din actiunile unor companii ca Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz etc.

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger