AcasăNewsIerusalim: Mii de credinciosi au asistat la ceremonia coborarii Luminii Sfinte a...

Ierusalim: Mii de credinciosi au asistat la ceremonia coborarii Luminii Sfinte a Invierii -VIDEO

Mii de credinciosi s-au adunat, sambata, in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim pentru a participa la ceremonia coborarii Luminii Sfinte a Invierii. Ceremonia, simbol al eternitatii, pacii si Invierii lui Hristos, constituie unul dintre momentele esentiale ale traditiei liturgice ortodoxe. Delegatia romana va ajunge la Bucuresti cu Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim sambata, in jurul orei 18.30.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, a iesit din biserica avand Lumina sfanta a Invierii, pe care a raspandit-o miilor de oameni veniti la Ierusalim din lumea intreaga pentru a lua parte la ceremonie. Lumina Sfanta a fost purtata in procesiune prin centrul vechi al Ierusalimului, conform unei traditii ce dateaza din secolul al IV-lea.

„In Sfanta si Marea Sambata, in Sfanta Cetate a Ierusalimului coboara Sfanta Lumina, semn al iubirii pe care Dumnezeu o arata atat de incercatei comunitati crestine din Tara Sfanta. Aceasta Sfanta Lumina o vom primi si noi si o veti primi si fratiile voastre. Primirea acestei Sfinte Lumini sa fie un moment de luare aminte pentru viata fiecaruia dintre noi, de transformare a vietii noastre crestine in bucuria Invierii lui Iisus Hristos din morti”, a precizat Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, potrivit Mediafax.

Lumina Sfanta, adusa la Bucuresti sambata seara

„Am avut privilegiul la intre 1991 si 1994 sa fiu superior al BOR pe langa Patriarhia Ierusalimului si sa pot sa stau in fata Sfantului Mormant. Sa stai acolo in aceste zile este o minune neintrerupta, pe care Dumnezeu doreste sa ne-o arate. Avem marturii despre pogorarea Sfintei Lumini inca din timpul patriarhului Narcis al Ierusalimului, in secolul al II-lea. Patriarhul vorbeste pe la anul 135 despre cum s-a aprins untdelemnul din candele la slujba de Inviere. De asemenea, istorici ca Nichifor Theotochie si altii marturisesc despre ea”, a mai spus PS Vincentiu.

Delegatia romana condusa de catre PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, care a participat la Vecernia Mare va ajunge in Bucuresti cu Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, sambata, in jurul orei 18.30. Adusa cu un avion special, Lumina Sfanta va fi impartita credinciosilor la miezul noptii.

[youtube]fWYkYV1FNyI[/youtube]

897 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger