AcasăNewsICR evolueaza de la magarul cu svastica pe fesa la calorifer

ICR evolueaza de la magarul cu svastica pe fesa la calorifer

Ajuns in fruntea ICR, Andrei Marga a devenit alergic la cultura clasica (filme, muzica, pictura), prefera caloriferul

Satul de filmele, muzica si artele plastice made in Romania si promovate pana acum peste hotare, noul sef al Institutului Cultural Roman vrea sa scoata in evidenta geniul nostru tehnic.

Ajuns in fruntea ICR, Andrei Marga a devenit alergic la cultura clasica (filme, muzica, pictura), prefera caloriferul (foto jos)

Andrei Marga considera ca trebuie revazut, in favoarea stiintelor si tehnologiilor, ”conceptul de cultura” al ICR.

”Institutele (ICR si filialele sale – n.r.) trebuie sa revada conceptul de cultura cu care opereaza, trebuie sa venim la un concept natural de cultura, inclusiv cu filmul. Filmul a facut pasi mari in Romania, muzica, artele plastice, fara dubii, trebuie sa facem loc si stiintelor si tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o inventie transilvana, cati stiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt si alte lucruri care trebuie etalate”, si-a detaliat viziunea actualul sef al ICR.

Tinand cont de realitatile romanesti, s-ar putea spune ca romanii chiar au inventat caloriferul care nu da caldura. Nu din cauza tehnologiei, ci a fricii de a nu fi arsi la buzunar. Ramane de vazut doar cum va explica Andrei Marga aceasta inventie strainatatii.

author avatar
Simona Badulescu
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger