AcasăNewsICCJ: Iohannis nu a fost in incompatibilitate

ICCJ: Iohannis nu a fost in incompatibilitate

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a castigat definitiv batalia dusa in justitie cu Agentia Nationala de Integritate.

Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate pe motiv ca ar fi fost, in paralel, primar al Sibiului si reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat castig de cauza lui Iohannis si a demontat decizia Agentiei Nationale de Integritate.

Totusi, anul trecut, inaintea alegerilor prezidentiale, ANI a atacat decizia Curtii de Apel Alba Iulia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJ a amanat in mai multe randuri luarea unei decizii, existand discutii conform carora magistratii asteptau rezultatele alegerilor prezidentiale. In tot acest timp, Iohannis, bazandu-se pe decizia Curtii de Apel Alba Iulia, s-a declarat increzator in sansele sale de a castiga definitiv batalia dusa in justitie cu ANI.

Iar magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri, ca Iohannis nu s-a aflat in incompatibilitate. In aceste conditii, presedintele Romaniei nu are motive sa predea mandatul de sef al statului.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger