AcasăNewsICCJ i-a dat aaaripi lui Ponta

ICCJ i-a dat aaaripi lui Ponta

Declarat nevinovat in dosarul Turceni-Rovinari, fostul premier si lider PSD a revenit la viata. In doar cateva ore, Ponta s-a dat la Iohannis, Dragnea si Uncheselu.

Dat fiind contextul, lui Victor Ponta i-e venit manusa recenta depunere a unei plangeri penale impotriva sotilor Iohannis – fapt care l-a pus pe presedintele tarii intr-o aceeasi situatie pe care a traversat-o, in 2015, fostul premier pesedist. ”Este o situatie imposibila pentru Romania” ca premierul ei sa fie invinuit de fapte penale, sustinea Iohannis in acel an, dupa ce DNA a deschis un dosar pe numele lui Ponta. Roata s-a invartit iar Ponta i-a batut presedintelui obrazul cu proaspatul dosar, avand si grija sa nu comita gafa de a-l face ”penal” pe Iohannis. Totodata, Ponta l-a asigurat pe Iohannis ca va avea bucuria de a-l avea ca oaspete la viitoarea receptie organizata la Cotroceni: ”Acum pot sa ma duc peste tot cu fruntea sus, ca sa zic asa, si altii trebuie sa se uite in jos, nu eu”.

Procurorul Uncheselu, bun de plata

Achitarea in dosarul Turceni-Rovinari trebuie urmata si de pedepsirea procurorului de caz – vinovat in opinia lui Victor Ponta de mai multe incalcari ale legii in timpul cercetarii penale. Ca urmare, va trimite un memoriu in acest sens catre CSM, Ministerul Justitiei, procurorul general al Romaniei. In plus, atat el cat alte persoane implicate/cercetate in respectivul dosar il vor da in judecata, in civil, pe procurorul de caz Jean Uncheselu: ”Vreau sa plateasca din buzunarul lui. Daca instanta il va pune sa plateasca salariul meu de premier, al altor directori, avocatii, atunci data viitoare se va gandi de doua ori, <<bai am probe, daca n-am probe astia o sa vina dupa mine>>. Daca nimeni nu plateste, data viitoare un alt procuror va face la fel”.

Dragnea, bagat si el in seama

Desi Liviu Dragnea nu are legatura cu dosarul Turceni-Rovinari, Ponta nu si-a iertat rivalul care l-a obligat sa-si ia talpasita din PSD. Intrebat daca, odata spalat de Justitie, se gandeste sa candideze la prezidentialele din 2019, Ponta a precizat in clar ca nu dar a profitat de ocazie pentru a o vira catre Dragnea. ”Votez cu oricine e contra lui Dragnea pentru ca il cunosc ce poate. E ca si cum il votez pe Basescu”, a decretat Ponta, explicand totodata ca nu are in schimb retineri sa voteze cu Tariceanu sau Firea.

author avatar
Simona Badulescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger