AcasăNewsIata ceasul sport al anului

Iata ceasul sport al anului

Seiko Prospex poate fi folosit la o adancime de 300 de metri

In cadrul Marelui Premiu de Orologerie de la Geneva, fabricantul japonez Seiko a primit premiul ”ceasul sport 2018” pentru modelul Prospex 1968 Diver’s Re-creation.

Seiko Prospex poate fi folosit la o adancime de 300 de metri

Cei 29 de membri ai juriului ”Grand Prix d’horlogerie de Genève” (GPHG) au ales acest model in urma unei selectii de zece ceasuri sport. Marele Premiu de la Geneva este cea mai ravnita recompensa in industria orologiera iar aceasta ceremonie anuala este echivalentul Oscarului in cinema. Este a patra oara cand Seiko castiga un premiu cu ocazia GPHG dar numai a doua oara pentru un ceas mecanic si prima oara pentru un ceas ”Diver’s”. Primul ceas de scufundari fabricat de Seiko dateaza din 1965 iar reputatia firmei ca lider al acestui tip de ceas este fructul unei traditii a inovatiilor de peste 50 de ani.

Shinji Hattori CEO Seiko multumind juriului la ceremonia din teatrul Leman din Geneva

Prospex 1968 Diver’s Re-creation are un mecanism special conceput pentru adancime (8L 55), realiat si asamblat manual ce ceasornicarii Seiko in ateliarul Shizukuishi din Morioka, in nordul Japoniei. Geamul este de safirm, cureaua de silicon realizat cu inalta tehnoogie, indecsii pentru orele 12, 6 si 9 au o forma pentru a garanta citirea optima a orei, chiar si la 300 de metri adancime.  ”Sunt foarte onorat de decizia GPHG si a juriului de a ne acorda acest premiu”, a declarat presedintele si CEO al Seiko Watch Corporation, Shinji Hattori. ”Suntem foarte mandri de lunga noastra traditie in fabricarea ceasurilor de scufundari si de expertiza noastra. Este o mare onoare sa ne vedem succesul recunoscut pe cele mai prestigioase scene „, a adaugat el.

author avatar
Bogdan Borcea
362 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger