AcasăNewsIarna revine in forta. O noua avertizare de ninsori si viscol. VEZI...

Iarna revine in forta. O noua avertizare de ninsori si viscol. VEZI intervalul!

Vești de ultimă oră despre vreme! Ninsori, dar și vânt și polei

Vremea se schimba in urmatoarele ore, iar temperaturile ce ne trimiteau cu gandul la primavara vor scadea simtitor. Vor reveni ploile, dar si ninsorile si viscolul, directorul ANM anuntand ca vor fi emise mai multe avertizari de ninsori si viscol. Prima dintre acestea va fi valabila de maine seara si pana vineri, in jurul orelor 20.

In cadrul comandamentului de iarna, intrunit miercuri dupa-amiaza la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca frigul si zapada se intorc. „Maine noapte iarna revine in forta, iar temperaturile vor scadea foarte mult (…) Este foarte important sa luati in calcul faptul ca pe timpul noptii temperaturile vor scadea foarte mult, cu multe grade sub zero”, a precizat Dragnea.

La randul sau, Ioan Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) a anuntat ca in zilele urmatoare vor fi emise mai multe avertizari de vreme rea. „Prima avertizare va intra in vigoare maine, 24 ianuarie, ora 18.00, si se opreste in jurul orei 20.00, pe data de 25. La inceput, in judetele din sudul tarii, vor fi cantitati de precipitatii sub forma de ploaie, peste 25 l/mp, in cursul noptii se transforma in zapada, dar mai ales in partea de sud, in zona de deal in special. In partea de sud, judetele de langa Dunare raman mai mult cu precipitatii sub forma de ploaie, in sudul Moldovei se transforma noaptea in zapada”, a declarat Sandu.

Directorul ANM a adaugat ca in sudul Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si in Muntii Bucegi, vantul va avea intensificari de 70 km/h, va ninge si va fi viscol, in intervalul de dupa 12 noaptea si pana joi dimineata. Pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, se prognozeaza ca va ninge viscolit in Moldova, centrul si estul Munteniei si Dobrogea, dar si in zona de munte.  Joi noaptea se va produce polei in partea de est a Munteniei si in Dobrogea. Poleiul se va mentine pe intreg parcursul zilei de vineri, in special in Dobrogea.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie a anuntat ca vremea rea va continua si dupa expirarea actualei atentionari, iar vineri dimineata va fi emisa o noua avertizare, valabila pentru zilele de sambata si duminica.

517 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger