Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Iarba dracului omoara Africa

Iarba dracului omoara Africa

Autor:

Expertii in lupta anti-tabac denunta practicile de ”marketing agresiv” practicat de fabricantii de tigarete. 80% din decesele legate de consumul activ sau pasiv de tutun survin in tari cu venituri mici si medii, in special pe continentul negru.

 

africa 665x500 Iarba dracului omoara Africa

In 2016, fumatul a cauzat moartea a 7,1 milioane de persoane in intreaga lume iar 884.000 de decese au fost legate de consumul pasiv de tutun.

Potrivit ultimei editii ”L’Atlas du tabac”,care compileaza datele mondiale pe acest subiect, puternica industrie de tutun tinteste populatiile vulnerabile din Africa, Asia si Orientul Mijlociu, unde regulile privind limitarea fumatului sunt insuficiente. Aratand ca Africa este cea mai expusa, specialistii in lupta anti-tabac estimeaza astfel ca ”industria tutunului vizeaza deliberat tari laxiste in materie de legislatie anti-fumat si exploateaza guverne, agricultori si populatii vulnerabile din Africa”. Continentul african ”se afla intr-un punct critic”, potrivit autorilor documentului de referinta prezentat la cea de-a 17-a conferinta mondiala ”Tutun sau sanatate” care a avut loc in Africa de Sud. In Africa subsahariana, consumul de tutun a crescut cu 52% intre 1980 si 2016, o crestere legata de ”cea demografica si marketingului agresiv al producatorilor de tigari”. Peste 1,1 miliarde de persoane fumeaza in lume iar covarsitoarea majoritate a deceselor legate de tutun au loc in tarile cu venituri mici sau medii. Masuri anti-tabac luate in special in Madagascar, Burkina Faso, Kenya, Africa de Sud si Djibouti sunt insa salutare, apreciaza expertii.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!