AcasăNewsIar s-au scumpit carburanţii

Iar s-au scumpit carburanţii

Preţurile carburanţilor au luat-o razna, de vina fiind deprecierea leului, dar şi a faptului ca dolarul devine tot mai puternic. Un litru de motorina se apropie de preţul de şase lei, lucru nu tocmai bun pentru şoferi. Si asta, chiar daca barilul de petrol s-a ieftinit faţa de lunile trecute. Cu toate acestea, bugetul pentru cei mai mulţi dintre şoferi este in continuare afectat de deprecierea leului.

Un plin cu 50 de litri de benzina este mai scump cu cinci lei, comparativ cu anul trecut. Iar unul de motorina cu 8,5 lei, asta in condiţiile in care la sfarşitul anului trecut barilul de petrol costa 80 de dolari, iar acum a scazut la 62 de dolari. Conform unei aplicaţii care monitorizeaua preţurile carburanţilor de la toate staţiile din ţara, cel mai mic preţ pe litrul de benzina se gasea ieri la o benzinarie din Campulung, Argeş, şi este 4,90 lei. In acelaşi timp, preţul cel mai scazut pentru litrul de motorina putea fi gasit la o staţie din Alexandria, Teleorman: 5,25 lei. Preţurile returnate de catre aplicaţie pot cateodata diferi de cele afişate la pompa din cauza intarzierii cu care aceste sunt procesate şi actualizate de catre serverul principal. In aceasta perioada, Romania se afla pe locul al 4-lea in Uniunea Europeana in topul ţarilor cu cea mai ieftina benzina, dupa Bulgaria, Cipru şi Ungaria. In cazul motorinei, ţara noastra este situata pe locul 6 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveşte cel mai mic preţ la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Ungaria, Lituania, Luxemburg şi Spania.

author avatar
Andrei Coman
187 afisari

2 COMENTARII

  1. DAR DE CE NU SCRIEȚI EXPLICIT CĂT LA % DINTR-UN SALARIU PLATESC CEILALȚI Cetățeni Europeni dintr- un salariu pt. un plin de benzina/motorina ?

  2. si se vor mai scumpi carburantii avind in vedere masurile economice promovate de guvernul Hamsterului National.
    Insa banuiesc ca populimea are suficienti bani sa plateasca, altfel ar iesi in strada sa protesteze ca „Vestele Galbene”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger