AcasăNewsIanis Stavrositu, sef cu cantec la Sibex

Ianis Stavrositu, sef cu cantec la Sibex

Iancu si Maria Stavrositu, o familie care imbina armonios afacerile cu politica

Fuga brokerului Cristian Sima de la carma bursei din Sibiu i-a picat manusa sotului deputatei Maria Stavrositu. Acesta a fost numit administrator la Sibex, si a ajuns acum sa controleze doua companii care au acelasi profil: speculatiile bursiere.

Iancu si Maria Stavrositu, o familie care imbina armonios afacerile cu politica

Iancu Adrian Stavrositu, alias Ianis, sotul deputatei PDL Maria Stavrositu, este de cateva zile administrator la Sibex. Astfel, el a ajuns acum sa dirijeze, simultan, si Sibex, si activitatea firmei sale, SSIF Interfinbrok Corporation SA. Asta desi regulamentele CNVM stipuleaza clar faptul ca el ar trebui sa nu faca parte din conducere, sa nu fie administrator sau angajat la un alt operator de piata sau operator de sistem. Interfinbrok Corporation este membru al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), al Asociatiei Brokerilor si al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu. De asemenea, sotul deputatei PDL detine si functia de vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor din Romania.

CNVM l-ar putea obliga sa aleaga

Iancu Stavrositu conduce in prezent si Sibex, si Interfinbrok Corporation

Carmen Negoita, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a declarat ieri pentru „National” ca dosarul lui Stavrositu se afla la institutia pe care o conduce, pentru analiza. „Domnul Iancu Adrian Stavrositu a fost propus pentru functia de membru al Consiliului de Administratie Sibex, iar CNVM urmeaza sa analizeze dosarul. In conditiile in care se va constata ca ca exista un conflict de interese, domnului Stavrositu i s-ar putea pune in vedere sa renunte la una dintre functii”, a precizat Carmen Negoita.

author avatar
Narcis Voica
2.060 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger