AcasăNewsIahturi zburatoare si iahturi capsula

Iahturi zburatoare si iahturi capsula

Senzatia ca pilotezi un avion vintage este data si de forma ambarcatiunii, dar parca e cam mult pretul de 990.000 de euro

Departe de monstrii preferati de oligarhii rusi, doi fabricanti nautici propun pentru aceasta vara doua interesante ambarcatiuni.

Senzatia ca pilotezi un avion vintage este data si de forma ambarcatiunii dar parca e cam mult pretul de 990000 de euro

Foiler a realizat un iaht de mici dimensiuni ce poate zbura deasupra apei precum un avion, stabil si insensibil la valuri. Acest lucru gratie a patru hidroglisoare retractabile care ridica nava la 1,5 metri de apa si elimina orice contact al cocii cu suprafata lichida, la viteze mari. Echipat cu doua motoare BMW de 320 CP, Foiler ”flying yacht” se ridica din apa incepand cu viteza de 18 noduri (viteza maxima este 40 de noduri) si poate imbarca 8 persoane. Avantajul mare al hidrogilsoarelor este ca, odata ce nava este ridicata deasupra apei, raul de mare este eliminat iar acestea fac ambarcatiunea foarte stabila si fluida. Luxos si hi-tech, iahtul zburator costa totusi 990.000 de euro.

Ou de vacanta

Un alt producator,  Lazzarini, a conceput un mini iaht, denumit Jet Capsule. Masurand doar 7,5 metri lungime, pare o jucarie dar este capabil sa infrunte vanturi si maree puternice. Total etans, dispune de un acoperis retractabil si poate fi folosit in mai multe scopuri: agrement, ambulanta pe mare, taxi sau ambarcatiune turistica.

Jet Capsule poate fi folosit ca barca de agrement dar si ambulanta sau taxi pe ape

Fiecare Jet Capsule este unic si poate fi personalizat la comanda clientului cu o multitudine de optiuni precum ferestre fotocromice, interior din piele, sistem de vizionare nocturna, camere secundare etc. Motorizarea este diesel combinata cu doua motoare electrice auxiliare ce se pot incarca de la motorul diesel sau via un panou solar disponibil in optiune pe acoperis. Pare un ou pe apa dar, un functie de motorizare, Jet Capsule poate atinge o viteza maxima de 38-58 noduri (intre 70 si 90 km/h). Pretul de achizitie incepe de la 150.000 de euro.

author avatar
Bogdan Borcea
827 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger