AcasăNews"I-am spus lui Bin Laden ca nu vreau sa-i dau fata de...

„I-am spus lui Bin Laden ca nu vreau sa-i dau fata de nevasta”

Socrul lui Bin Laden povesteste cum initial s-a opus ca fiica sa sa se marite cu seful Al QaidaSocrul lui Bin Laden (dr.) nu a vrut initial sa o lase pe fata sa Amal (stg) sa se marite cu Bin Laden. Foto: Daily Mail

Socrul lui Osama Bin Laden povesteste cum a vrut sa-si impiedice fata sa se marite cu seful terorist, cum s-a razgandit la insistentele fiicei si cum, dupa atentatele din 11 septembrie, nu a mai stiut nimic de ea. Pana la asaltul fortelor speciale asupra resedintei lui Bin Laden din Abbottabad, in Pakistan.

Socrul lui Bin Laden povesteste cum initial s-a opus ca fiica sa sa se marite cu seful Al Qaida
Socrul lui Bin Laden (dr.) nu a vrut initial sa o lase pe fata sa Amal (stg) sa se marite cu Bin Laden. Foto: Daily Mail

Ahmed Abdul-Fattah al-Saada, tatal yemenit al celei mai tinere sotii al lui Bin Laden, spune ca, initial, a respins categoric propunerea unui petitor ca fata sa sa il ia de barbat, dar a sfarsit prin a binecuvanta unirea celor doi, scrie Daily Mail. Femeia se afla in Pakistan sub ingrijire, dupa ce a fost ranita in raidul fortelor speciale americane.

Saada pretinde ca nu a avut cunostinta de ideologia terorista a lui Bin Laden, cand acesta s-a insurat cu fiica sa in 1999. El sustine ca stia doar ca acesta ii sprijinise pe insurgentii care se opuneau sovieticilor in Afganistan.

Socrul povesteste cum fiica sa a intrat in legatura cu anturajul lui Bin Laden ca tanara participanta la scoala islamica pe care o frecventa, unde a avut-o profesoara pe sotia lui Rashad Mohamed Saaed, unul dintre adjunctii lui Bin Laden. Tata socru declara ca nu a primit nici un ban de la ginerele sau la nunta.

„Rashad i-a cerut sotiei sale sa-i gaseasca o fata care sa se marite cu Bin Laden, deoarece acesta isi dorea o nevasta yemenita. Profesoara a ales-o pe fiica-mea”, spune el, adaugand ca initial Rashad ii daduse de inteles ca pretendentul ar fi fost un om de afaceri pakistanez.

La inceput am refuzat si am insistat sa aflu cine e persoana. Atunci mi-au spus ca e vorba de Osama Bin Laden, dintr-o familie saudita bogata”.

Ulterior a acceptat, pentru ca fata sa isi dorea asta. „A insistat, iar eu nu am impus nici uneia dintre fiicele mele cu cine sa se marite. Asa ca am fost de acord”.

Saada declara ca nu l-a intalnit niciodata pe Bin Laden si ca fata sa a calatorit in Afganistan pentru nunta insotita de sora si cumnatul ei, care luptase si el impotriva sovieticilor, si profesoara fetei. Insotitorii au ramas cu tanara mireasa vreme de o luna, sa se asigure ca aceasta este bine.

Socrul lui Bin Laden povestete ca a fost nevoie de mai multe cereri pana sa fie de acord ca fiica sa, Amal, unul din cei 17 copii ai sai, sa plece spre Afganistan sa se marite cu Bin Laden. Amal avea atunci 18 ani, iar ginerele, 40.

„Fata mea a fost nevasta lui Bin Laden, nimic mai mult si nu a avut nici o legatura cu Al-Qaida. Sunt convins de nevinovatia ei.”

Dar, dupa atacurile de la 11 septembrie, a pierdut orice legatura cu fiica sa, in vreme ce ginerele sau devenise cel mai cautat om de pe pamant. „Nu am stiut pana acum unde se afla, cum o duce sau cati copii are. Aranjasem ca mama ei si unul dintre frati sa o viziteze, dar evenimentele din septembrie au anulat totul.”

Autoritatile americane din Pakistan au interogat trei dintre vaduvele lui Bin Laden, inclusiv pe Amal, dar nu au putut afla prea multe informatii de la ele, au declarat anchetatorii. Mai inainte, Amal declarase investigatorilor pakistanezi ca locuiau de cinci ani in resedinta din Abbottabad, inainte de interventia americana.

„Nu suntem ingrijorati ca americanii o ancheteaza, pentru ca este doar nevasta lui Bin Laden, ea si copiii ei nu au nici o legatura cu ce facea el. Dar sunt total impotriva predarii ei partii americane, deoarece este cetatean yemenit. Trebuie sa se intoarca in tara ei.”

Saada spune ca familia lui s-a intalnit cu ministrul yemenit de externe, care i-ar fi promis sa-i ajute sa-si repatrieze fiica si nepotii.

„Cand ma duc la rugaciune la moschee, ma rog lui Dumnezeu sa mi-o dea inapoi”, a spus Saada. „Sper sa li se se dea sansa sa se intoarca in Yemen si sa inceapa o noua viata departe de violenta si fara sa fie persecutata.”

author avatar
Adrian Patrusca
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger