AcasăNewsI-am prins cu minciuna

I-am prins cu minciuna

Dan Barna, presedintele USR, le-a multumit colegilor pentru un proces functional si bun. Colegi din partid sau...?

Daca ai pune cap la cap toate stirile si informatiile despre referendum, bune, rele, schioape, adevarate sau inventate cred ca ar fi nevoie de editia pe cateva zile a unui cotidian de mare tiraj. Nu incap in cateva pagini oricat de tare le-ai inghesui. Apoi le-ai vinde pe toate adunate intr-un anuar al prostiei umane, cu un succes nebun. Stiu, cuvantul e dureros, dar asta este realitatea. Si nu ne place pentru ca nu vrem sa ne recunoastem prostia. Toti suntem isteti, unii ne credem chiar geniali. Stim tot si nu ingaduim altora sa ne contrazica.

Dan Barna presedintele <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagusr title=USR data wpil keyword link=linked>USR<a> le a multumit colegilor pentru un proces functional si bun Colegi din partid sau

De la amator si pana la analist, fiecare tine la parerea lui ca la ochii din cap. Nu admite replica, spusele lui sunt singurele adevaruri rostite vreodata. Incearca sa-i spui unuia din asta ca nu prea are dreptate si ai sa vezi ce gust are furtuna.

PSD, la brat cu referendumul

Pana ieri seara, citisem si auzisem cat petru un an. Referendumul a fost unul politic, parea a fi concluzia. Dimineata, insa, dupa ce am rascolit presa, mi-a fost dat sa aflu ca nu referendumul a fost politic, ci boicotul lui. O buna parte dintre sustinatorii modificarii Constitutiei in sensul propus au descoperit ca nu mai este cazul sa ne dam de ceasul mortii, caci Codul Civil prevede casatoria doar intre un barbat si o femeie. Ca atare, referendumul putea si trebuia sa moara ca sa salveze banii pentru spitale. Niciunul dintre domnii acestia cu mintea ocupata de o  politica pe care pare ca nici ei nu o inteleg, dar o aplica, nu a aflat ca banii pentru spitale exista in fiecare an si se regasesc in buget. Si atunci, despre ce bani vorbim? Sau vorbim despre prostie? Cand propui un referendum si apoi cauti sa te opui acestuia sau il lasi sa moara pe taraba este vreun semn de inteligenta? Mie nu mi se pare. Cand afirmi ca validarea acestuia ar fi putut ameninta societatea cu o scindare cu efecte catastrofale sau ca PSD urmarea indepartarea de UE prin castigarea lui tot inteligenta se numeste? Si uite cum ne intoarcem de unde am plecat, caci minciuna a mers atat de departe incat referendumul nu mai poate fi separat de PSD.

Sa se termine cu furtul, clar?

Un preot de nu stiu unde si-a amenintat enoriasii ca nu ii mai impartaseste daca nu voteaza pentru casatoria intre un barbat si o femeie. Minciuna sau doar prostie? Un altul le-a spus credinciosilor ca, daca vor vota impotriva, homosexualii le vor abuza sexual copiii. Poate o fi si minciuna, nu zic nu, dar cand o fata bisericeasca nu mai face deosebire intre pedofili si homosexuali este semn clar de prostie. Si apoi, sincer sa fiu si fara a le lua apararea, nu cred ca homosexualii batjoresc mai multi copii decat preotii. La urne, s-a votat dupa cum i-a dus mintea. Unii pentru destituirea Parlamentului, altii pentru schimbarea Constitutiei care sa nu mai prevada legi care permit unora sa fure, altii pentru sanctionarea guvernului care i-a saracit sau pentru ca astia care au facut referendumul sa fie dati afara ca fac legi numai pentru ei, nu pentru toti. Ce daca buletinul de vot nu are rubrici pentru asta, nu-i invata nimeni pe ei unde sa puna stampila. Ca sa se termine cu furtul in tara asta. Clar?

Cu creierii suciti

Nu as indrazni sa spun ca in felul asta de a privi lucrurile nu e multa prostie. Ba chiar foarte multa. Mult prea multa pentru o natiune chemata doar sa se pronunte in privinta casatoriei intre un barbat si o femeie. Langa prostie, minciuna si mai multa. Cei cu o educatie precara au inteles cat au putut. Altii, vaduviti complet de instruire, deloc. In schimb, toti au dat buzna sa imbratiseze minciunile. Referendumul este facut sa-l salveze pe Dragnea de puscarie, de aia a facut guvernul intrebarile atat de alambicate, ca sa ascunda adevaruri pe care nu vrea sa le recunoasca. Daca votati da la referendum il votati pe Dragnea, care v-a micsorat pensiile si salariile. Nu le-a micsorat, dar ce mai conteaza acum? Minciuna nu poate prinde decat acolo prostia este covarsitoare. Iar cand un presedinte de partid declara ca le multumeste celor care nu au iesit la vot eu cred ca, de fapt, este o recunoastere indirecta a strategiei puse la cale. Nauceste-i bine, ca sa nu mai iasa la vot. Iar sucirea creierilor nu se face prin adevaruri, ci doar prin manipulari. Nu-i asa, Dan Barna?

author avatar
Valentin Boeru
2.925 afisari

12 COMENTARII

  1. ValBo, l-ai lasat deoparte pe Johannis si ai sarit la beregata lui Barna ? De ce nu te uiti ce se intampla prin coalitia de la guvernare , e chiar asa roz-bombon totul sau ai interdictie ? Mai schimba placa , lumea evolueaza si nu mai citeste sloganuri fumate , n-ar strica sa-ti maresti exigenta si sa intervii critic in haosul instalat in tabara careia ii dedici atatea ode , incearca sa indrepti ce se mai poate indrepta , perierea , apologia perfectiunii (care nu exista ) naste monstrii din grandomani plantati la varf . Pentru ce speculezi evenimente si ce fac altii cand se impune reforma serioasa in propria ograda ? Parol , niste sfaturi si analize echidistante ar fi benefice pentru cei de la guvernare , n-ai scris un articol in acest sens , te-ai pozitionat impotriva lui Firea stiind ca painea si cutitul sunt in alta parte ! Curaj , cititorii asteapta altceva de la POETUL Valentin Boeru , refuza sa-l considere un Mircea Badea de la Antena 3 !

    • Sfaturi pe întuneric, ați citit articolul? Cred că da. Faceți o confuzie. Valbo este altcineva. Fără legătură cu Valentin Boeru. Dar nu este relevant.Nu închina ode nimănui. Critică obiectiv și sancționează greșeli, indiferent de poziția pe eșichierul politic. Citiți articolele scrise în timp. Dacă aveți timp. Sunt echidistante. Tăioase. La obiect.

  2. Nu zic ca n-ai dreptate, habar n-am cat de prosti sunt popii, sau cat de nauc e poporul meu…As fi observat o chestie, la care nu s-a aplecat mai nimeni, votul diasporei. In sfarsit , am vazut diaspora aia adevarata, cu carte pe ea si cu „servici”, mare parte din ea stabilita acolo si fara ganduri de intoarcere curand, oameni implicati in viata cetatii de acolo, informati si civilizati (ati vazut cum stateau la cozile imense, fara samanta de scandal?!)…Chiar nu si-a pus nimeni intrebarea de ce s-au „deranjat” diasporezii, cand, in 10 August nici n-au clipit spre zavera bucuresteana?! Stiu cazul unor romani, foarte importanti in Franta, cu rezidenta acolo, care nu voteaza niciodata, din principiu, pentru ca nu li se pare normal sa influenteze votul celor din tara, in conditiile in care ei nu vor sa se intoarca si totusi, au inchiriat o masina si au mers 300 de km sa voteze. Pentru ca stiu ce se intampla acolo si au crezut ca-i pot ajuta pe cei din tara sa „reziste”. Pe bune, sa reziste! Atata dezamagire n-am mai intalnit de la esuarea daramarii Basescului…Pentru oamenii astia imi pare mai rau, decat pentru „conformistii” si „manipulatii” din tara!

  3. Mizantropule , DIASPORA AIA ADEVARATA numara aproape 5 milioane de suflete . Sectia de votare a fost asaltata de enoriasi de la cele 20 de biserici romanesti din Harow . Pastorii si liderii bisericilor neoprotestante au avut un rol fundamental in Londra si imprejurimi ( declaratia pastorului Florin Antonie de la Genesis Baptist Church din Londra ). IN SUCEAVA sunt 47.773 penticostali si 3080 de baptisti . IN BIHOR sunt 37.960 penticostali si 21.934 de baptisti . FILIERA NEOPROTESTANTA DIN ROMANIA SI DIASPORA a fost in stransa legatura cu Coalitia pentru Familie , PRIMA REUNIUNE A CpF DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI A AVUT LOC LA VATRA-DORNEI , JUDETUL SUCEAVA , IDEE ADUSA DE NEOPROTESTANTI PRIN PASTORUL PETER COSTEA STABILIST IN TEXAS . PRIMA STRANGERE de semnaturi a fost initiata in perioada 2006/2007 . REUNIUNILE 2 SI 3 ALE COALITIEI PENTRU FAMILIE S-AU DESFASURAT -atentie – LA ORADEA , JUDETUL BIHOR . CONFORMISTII , MANIPULATII DIN TARA SI DIASPORA ROMANEASCA NEIMPLICATI IN REFEREDUM sunt si ei oile Domnului , majoritatea covarsitoare nu s-a implicat din motive plauzibile , vizibile , mocnite , stiute si neimpartasite public !

    • Stiu de la bunicii mei, ca, la venirea popii Stalin cu sfestania dracului in tara, marea majoritate a diasporezilor de atunci, copii, frati, afini au dat navala in gari sa se intoarca la neamurile asuprite si atunci li s-a transmis, din tara, sa stea acolo, ca „trece” si daca nu, isi vor reintregi familiile acolo. N-a fost sa fie…Astia erau adevaratii diasporezi, aia care au ramas si construit ceva acolo, dar cu sufletul aici. Asa si acum, sau ti se par diasporezi numai zavragii Udrei, aia cu caramida-n jandarmi si injuratura pe masina, ca Biblia a confiscat-o DNA-ul…Sau, poate aia pe care ni-i trimit oficialii italieni si ne recomanda sa-i inchidem si sa aruncam cheia… Eu vorbesc de oameni informati, nu de aia pe care-i bate vantul parvenirii si al obedientei. Chiar nu ma intereseaza componenta religioasa a demersului, dar, noua ideologie de stanga, de fapt, apogeul comunismului ala blamat de scandalagii care-l sustin (!), trangenitatea n-are numai componenta de toleranta pe care o clameaza, are aspirationalul de universal, adica o adevarata doctrina si durerea mea e ca tocmai cei ce tin la traditie, ca, oricum, n-au cum sa inteleaga noile curente, s-au lasat manipulati de acesti sustinatori ai noului experiment, la fel de criminal ca orice alt experiment pe fiinte vii…Si lamuriti-va voi cu voi, ce aveti cu biserica, acum de cativa ani, de cand au explodat oengeurile ateului de Soros?! Pana mai ieri va rugati in genunchi (tot la ordin, e adevarat…), in piete si va bateati cu caramizile-n piept ca „l-ati regasit pe Hristos”. Eu am o problema cu „oile”, ale domnului Hristos, sau ale domnului Soros, daca te identifici, sau ii identifici pe altii cu o turma manevrabila avem o problema, eu de asta ma enervez, nu ca poporul meu, din tara, e tolerant, ca asa a fost intotdeauna, ci, ca, la adapostul acestei tolerante este atacat in fibra sa, in chiar convingerile pe care si le apara….neinformarea si dezinformarea ma macina. Chestia asta pe care o faceti voi, de a arunca cu noroi, de a minimaliza, sau arunca in ridicol orice initiativa care nu va apartine sau nu convine cui va are, e foarte periculoasa si a mai facut pui pe plaiurile tarisoarei, se numea ideologia comunista a „fratelui” de la rasarit…Ati schimbat punctele cardinale, dar gandirea v-a ramas incremenita in acelasi proiect… Stiu ca un vot cetatenesc nu anuleaza „evolutia”, dar, o tempereaza, tine pasul cu dezvoltarea fireasca a poporului, nu mai vreau „binecuvantari” cu forta, m-am saturat de binele pe care-l horarasc altii pentru noi, asta asteptam sa afle si populimea, dar, au iesit la suprafata toate umorile „tolerantilor” de stanga, LGBT-ul s-a dat, din nou, in stamba si „intelectualii” noii ideologii au facut exact ce au facut si bunicii lor (ca parintii erau ocupati cu cincinalele, sau cu edificarea securitatii nationaliste), au jignit, au scuipat, au urlat si s-au despletit in piata publica, sa nu cumva sa „scape Dragnea”. E si asta o problema, ca, in numele tolerantei, vrei sa bagi niste oameni la puscarie fara judecata, sa influentezi justitia si asa manipulata politic si securistic, sa executi niste indivizi fara judecata, in numele a ceva ce tu zici ca e justitie si tu stii ce e mai bine pentru tot poporul tau. Stilul asta de a face agenda majoritatii, de a-i urla ce e mai bine pentru ea, asta ma scoate din pepeni. Cozile la sectiile de votare (sectii ticalos amplasate la sute de kilometri, de au ajuns la vot numai cei ce s-au putut dispensa de cateva sute de euro si votul prin corespondenta n-a „functionat”, dar, n-a mai urlat nimeni ca diaspora a fost „impiedicata”…), mult mai multe si mai mari decat a lasat presa corect politica (??!!) sa se vada, mie mi-a aratat ca o scrisoare de intentie, un soi de „vrem si noi acasa”, la o „acasa” unde sa fie mama si tata nu „parinte 1 si parinte 2” ca in Franta, unde baiatul pe care l-au trimis la scoala dimineata sa nu le vina fetita la sfarsitul programului si daca vine sa aiba voie sa-i spuna ca nu e in regula, nu sa faca puscarie ca -l impiedica sa-si aleaga sexul, ca-n Anglia. Asta as fi vrut sa stie poporul si asta i s-a ascuns sub masca tolerantei si a corectitudinii politice…Nu puteam impiedica asta cu o prezenta mai mare, dar aratam ca stim despre ce ni se pregateste si vrem sa mai asteptam o tura…Restul e politica proasta si calcule politicianiste meschine…

  4. Cititi articolul din Comisarul.ro de ieri , 8 oct.2018 -ANCHETA Dragnea si Orban au ajuns LA MANA SECTANTILOR DIN PROPRIILE PARTIDE ! Daca referendumul trecea , COALITIA PENTRU FAMILIE AR FI ANUNTAT LUNI CA SE TRANSFORMA IN PARTID . Instinctul poporului nu s-a inselat nici de aceasta data , referendumul a fost ticluit cu bataie lunga , sunt bosumflati de rezultat si organizatiile neoprotestante au prapadit o groaza de bani .

  5. Biserica Ortodoxa Romana , prin Purtatorul de Cuvant Vasile Banescu , A CONFIRMAT AZI , 9 OCT.2018 la RFI ca DOUA ELEMENTE au condus la ESECUL REFERENDUMULUI : 1.NECLARITATEA INTREBARII DE PE BULETINUL DE VOT . 2. ASOCIEREA ACESTUI REFERENDUM CU DRAGNEA !

  6. Referendumul a trecut
    cu brio la fel cum a trecut si cel cu chioru.Cat de prost sa fii sa crezi altfel? Un calcul simplu arata ca 1 ianuarie 2013, dintre cei 20.020.074 de locuitori rezidenţi în România, 4.230.964, reprezentând 21,1 la sută din totalul populaţiei, aveau 0 – 19 ani, se arată în comunicatul INS.Scazi din 20 4 si ai 16 + persoanele decedate ai undeva la 15.400.000 +3 mil diaspora cu cetatenie restul fara nu se pune din care scazi si acolo 1, 2,3 copii ai undeva 1mil 600 cu 15 mil 400 =17.000.000 cap si pajira de romani.Nu 18.500.000 cat da Ins. Acum un calcul simplu arata ca demografic fiind in scadere si daca pe timpul lui cescuta eram 22000000 nu zic 24 sa nu ne facem varza,atunci România a pierdut demografic cam 1mil la 10 ani. Sa fiu dragut din 2013 pana in 2018 sunt 5 ani o sa scad 500.000 ca asa i in tenis ? din care mai taie baiatu o taxa de 200.000 ca referendumul a avut loc in 2011.deci din 17 scadem 700.000 si baiatu va da nr de romani de la data curenta – 16300.000. Referendum a trecut cu 31%!

    • Ticalosia maxima a fost la adoptarea legii in ciuda recomandarii Comisiei de la Venetia, care ne-a sfatuit sa nu punem prag, ca nu cumva, absentii sa se identifice cu negationistii (chesti absolut reala in Romania bunului plac). Bineinteles ca am facut o treaba romaneasca, am pastrat un prag arbitrar de 30% (absolut nefiresc, ce reprezentativitate au 30 fata de 50, fata de 100%?!) Nu te joci cu un astfel de exercitiu democratic, apoi, in ciuda recensamantului si a statisticii, care ne arata o scadere masiva a populatiei, la noi se mentin cifrele frauduloase din 2012, de parca, mortalitatea aia pe care ne-o anunta statisticienii ii loveste numai pe cei fara drept de vot…Bine, asta nu scuza propaganda ticaloasa si mincinoasa si nici pasivitatea romanului, care asteapta sa se prabuseasca civilizatia peste el, ca un drob de sare….
      P.S. USR-istii, acesti stalinisti de rit nou, anticonstitutionali prin fiecare respiratie, au reusit tot ce n-a fost in stare marea propaganda pesedista, i-a „bagat” pe pesedisti in gratiile UE, au indeplinit acel „to do” cu care a venit „Veorica” de la Tembelman, adica i-a indeplinit „speranta ca poporul roman nu va statornici familia traditionala”. Felicitari, de-aia tac toti, ca, acum, in ciuda maraielilor de pe santuri, decrepitii aia care conduc UE vor discuta cu teleormanenii…Eu tot as propune, sau desfiintarea pragului, sau votul obligatoriu, m-am saturat de aceasta politica de precupeata, care n-a fost ea acolo, dar stie, care-i califica in orice fel pe participanti cu singurul atuu ca a stat acasa, ca si-a exercitat dreptul la lene…Alegi sa nu votezi, alegi sa nu existi in democratie si orice ti se intampla meriti, idioteniile alea cu „elitele”, cu „democratie inseamna tiranie”, „noi, intelectualii stim…” sunt numai lozinci de prostit prostii, ca sa nu vada anarhia in care li se construieste „noua societate multiratelal dezvoltata si inaintarea spre comunism”, ca maimarii lumii au o treaba de terminat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger