AcasăNewsHuawei ajunge un banal aparat foto

Huawei ajunge un banal aparat foto

Cand pedeapsa americana loveste intr-un gigant al comunicatiilor

„Nu mai amenintati niciodata Statele Unite ale Americii!”. Vorbele lui Donald Trump spulbera aerul greu din jur si zdrobesc concurenta, au forta sa falimenteze. Colosul Huawei este pe butuci dupa ce amenintarile Washingtonului au fost asumate de marile companii din domeniul IT – Google tocmai ce a „inchis” accesul la sistemul de operare Android, iar Intel, Qualcomm si Broadcom se pregatesc sa anunte incetarea oricarei colaborari cu gigantul chinez. Beijingul spumega, dar nu are prea multe optiuni de contraatac.

Cand pedeapsa americana loveste intr un gigant al comunicatiilor

Cand Casa Alba stranuta, trei sferturi din statele lumii racesc. SUA detin monopolul in industria telecomunicatiilor, iar China plateste pe zi ce trece un pret tot mai mare pentru razboiul comercial declarat Americii. Saptamana a inceput cum nu se poate mai prost pentru Huawei – Google a restrictionat accesul utilizatorilor de telefon Huawei la o serie de aplicatii din Google Apps! Este a doua lovitura in decurs de numai cateva zile (saptamana trecuta, Washingtonul a adaugat Huawei pe lista intreprinderilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fara o licenta „speciala”). De asemenea, dispozitivele Huawei nu vor mai beneficia de actualizarile de securitate ale Google, nu vor mai primi de la compania americana servicii software, hardware si de suport tehnic. Singura exceptie o constituie serviciile open-source (Google Play). Insa, nu vor mai avea acces la Gmail, YouTube, Chrome sau Google Maps!

Impact major in Europa

Lovitura este una naucitoare pentru piata europeana, nu si cea chineza (acolo unde, oricum, aplicatiile Google sunt interzise). Vanzarile de telefoane Huawei in Europa vor fi serios afectate si asta tocmai cand compania promova intens ultimul model, despre care se spune ca vine cu cea mai puternica si buna camera video-foto incorporata la un smartphone.

Companii ca Intel (furnizeaza procesoare pentru laptopuri), Qualcomm si Broadcom vor inceta si ele sa mai colaboreze cu Huawei.

Anterior, Washingtonul a transmis mai multor guverne si unor mari firme de telecomunicatii din tarile aliate (in special celor unde sunt amplasate baze americane) un avertisment legat de utilizarea echipamentelor Huawei. Solicitarile SUA au determinat un val indreptat impotriva Huawei: in Franta, Orange a anuntat ca nu va folosi echipamentele Huawei pentru a construi retele wireless 5G, iar Deutsche Telekom (Germania) a indicat perspectiva abandonarii oricarei colaborari cu Huawei. Guvernul norvegian si-a exprimat si el ingrijorarea cu privire la penetrarea securitatii informatice de catre Huawei, pe cand, din Marea Britanie, BT spune ca nu va folosi echipamente produse de companiile chinezesti in viitoarea retea 5G, ba chiar le va elimina si pe cele existente deja in retelele 3G si 4G. De asemenea, Australia, Japonia si Taiwan au inchis granitele tehnologiei Huawei, precum au facut si Canada si Noua Zeelanda.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
564 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu ma sa stie tot doar prostănacii Google si Nsa. O sa copie Huawei sistemul de operare si o sa-l cheme Cichicen. Nu ai Youtube dar sunt n aplicatii ce copie dupa. Aplicatiile gugal si asa is muci. Daca nu esti in stare sa faci concurenta dai cu parul ca prostul.

  2. Daca nu ajungea Huawei pe locul 2 in lume sufland rece in ceafa Samsung nu se lega nici dracu de ei..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger