AcasăNewsHrebenciuc, arestat cu interceptari masluite

Hrebenciuc, arestat cu interceptari masluite

ICCJ, de partea fostei ”eminente cenusii” a PSD

Conform unui judecator de la Inalta Curte, referatele care au dus la arestarea inculpatilor din dosarul marilor retrocedari forestiere (printre care se numara si Viorel Hrebenciuc) s-au bazat pe stenograme ”aranjate” de SRI.

ICCJ de partea fostei eminente cenusii a <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Pusa sa judece plangerea penala depusa de Paltin Sturdza – care i-a acuzat pe procurorul DNA Iulian Nica si pe trei ofiteri de politie de la DNA Brasov de falsificarea stenogramelor unor inregistrari ridicate de la locuinta sa, judecatorul ICCJ Francisca Vasile a dat dreptate reclamantului. Respectiv a confirmat oficial ca asa numitul ”lot Hrebenciuc” a fost arestat pe baza unor stenograme falsificate. ”Aceste transcrieri continand alterari au fost introduse in actul de sesizare sau in referatele continand propunerea de arestare preventiva, fiind evaluate ca atare si generand solutii, fie in cadrul procedurii de camera preliminara, fie in faza de urmarire penala, in ambele situatii fiind luate cele mai severe masuri preventive (arestarea – n.r.). Aceste aspecte dovedesc consecintele juridice produse direct fata de justitiabili”, arata magistratul. Concluzionand ca Parchetul de pe langa ICCJ ”a mimat o ancheta in acest caz”, judecatoarea Francisca Vasile a recomandat procurorilor ”sa ii identifice pe lucratorii SRI care au redat stenogramele”.

author avatar
Simona Badulescu
246 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger