Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Hoverboard-ul baga in spital zeci de mii de copii

Hoverboard-ul baga in spital zeci de mii de copii

Autor:

Celebra jucarie electrica pe doua roti, de fapt un soi de skateboard prevazut cu motorase si balans automat, este la fel de periculos pentru copii ca trambulina, arata un studiu american. Zilnic, 36 de copii ajung la urgente.

 

hoverboard mare 720x406 Hoverboard ul baga in spital zeci de mii de copii

”Skateboard-ul plutitor” ce poate fi controlat prin inclinarea corpului se poate dovedi o jucarie periculoasa

Doi ani dupa comercializarea hoverboard-ului, aproximativ 27.000 de copii din Statele Unite au fost primiti la urgente ca urmare a unui accident. Este concluzia unui studiu condus de medicii de urgenta americani, alertati de cresterea numarului de accidente. Numarul ranirilor ar putea fi subestimat daca se iau in considerare accidentele care nu au facut obiectul unei vizite la urgente

Fracturi si entorse

Potrivit studiului mentionat, publicat in revista Pediatrics, accidentele de hoverboard survin cel mai adesea la domiciliu. Copiii cu varste de 12 ani sunt primele victime. hoverboard 720x407 Hoverboard ul baga in spital zeci de mii de copiiAu fost identificate trei tipuri de traumatisme principale: fracturile (40%), contuziile (17%) si entorsele (13%). Partile corpului cel mai des lovite sunt incheietura (19%), antebratul (14%) si capul (14%). ”Copiii trebuie sa poarte casca de protectie iar parintii trebuie sa-i supravegheze atunci cand se afla pe hoverboard”, a avertizat dr. Sean Bandzar, medic de urgenta la spitalul prezbiterian din New York si autorul principal al studiului mentionat.

Copii sunt prea distrati

Alti medici merg pana acolo incat nu recomanda hoverboard-ul copiilor, invocand ”riscul unor rani serioase”. ”Multi din cei care folosesc hoverboard-ul fac si altceva si deseori din aceasta cauza intervin accidentele. Asculta muzica, se uita la jocuri video pe telefon sau vorbesc cu alti prieteni”, spune si Robert Glitter, medic de urgenta new-yorkez. In iulie 2016, peste 500.000 de hoverboard-uri au fost rechemate de Consumer Products Safety Commission dupa anumite cazuri de explozii ale bateriilor (de litiu-ion)  si incendii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!