AcasăNewsHotel de lux intr-o fosta cariera

Hotel de lux intr-o fosta cariera

Turistii vor cobori 88 de metri in acest hotel futurist

Pentru chinezi, hotelurile zgarie nori par un concept depasit. La periferia din Shanghai, un incredibil hotel va oferi experiente inedite turistilor dar la adancime. Inclusiv camere sub apa.

Turistii vor cobori 88 de metri in acest hotel futurist

Luna viitoare, Intercontiental Shanghai Wonderland isi va deschide portile, la 30 de kilometri de metropola chineza. De data aceasta, turistii nu vor savura panorame de la mare inaltime ci vor cobori peste 88 de metri in adancul fostei cariere. Lucrarile acestui indraznet proiect au durat zece ani pentru a transforma o imensa gaura in pamant si stanca intr-un resort ultramodern. Proiectul a fost coordonat de cabinetele  de arhitectura Atkins (Marea Britanie) si ADE+QA (international).

Ultimele doua etaje se afla complet sub apa

Hotelul a costat echivalentul a 257 milioane de euro si a necesitat munca a 5000 de arhitecti, ingineri, designeri si echipe de lucru. Din cele 18 etaje, 16 se afla sub nivelul solului iar ultimele doua se afla sub apa, inconjurate de pesti. Si un acvariu adanc de zece metri a fost instalat la picioarele hotelului. Apa este omniprezenta la Intercontiental Shanghai Wonderland. Partea inferioara a carierei este scufundata si o cascada curge de-a lungul peretelui orientat spre camere, toate avand balcoane. Cel putin 425 de euro pe noapte trebuie sa plateasca o persoana care doreste sa stea in acest hotel atipic, in stil futurist, care se doreste ”o osmoza cu mediul inconjurator”. Hotelul se afla in apropierea lantului muntos, a parcului national din Shenshan si a gradinilor botanice din Chenshan si tinteste o clientela ”dornica de liniste si natura”. Anul trecut, turismul a generat 5400 de miliarde de yuani (850 miliarde de dolari) in China, o crestere de 15,1% fata de anul precedent.

Proiectul la costat 257 milioane de euro fiind implicate cabinete de arhitecti de varf

Turistii chinezi au facut cinci miliarde de calatorii in China, cu 12,8% mai mult ca in 2016. Turismul a contribuit si cu 9310 miliarde de yuani la PIB al Chinei, adica 11% din productia economica. Pe de alta parte, turismul a creat in 2017 80 de milioane de locuri de munca.

author avatar
Tudor Borcea
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger