AcasăNewsHollywood a iesit din doliu

Hollywood a iesit din doliu

nicole kidman

Vedetele care au participat la cea de-a 90-a editie a galei Oscar, care a avut loc duminica seara, la Dolby Theatre din Los Angeles, au afisat pe covorul rosu tinute glamour si indraznete, demne de cea mai mare „noapte a industriei cinematografiei americane”. Altfel spus, Hollywood-ul a renuntat la tinutele de doliu care au fost afisate in semn de solidaritate fasa de miscarile care au militat impotriva hartuirii sexuale.

Jennifer Lawrence<br >a avut cea mai<br >apreciată ținută<br >de la Oscar

Actrita Jennifer Lawrence a pasit pe covorul rosu intr-una dintre cele mai admirate rochii, marca Dior, cu accente metalice, o tendinta la moda in acest moment, adoptata si de colegele de breasla Sandra Bullock, Lupita Nyong’o si Gal Gadot, care au optat pentru tinute aurii sau argintii. Astfel, Sandra Bullock a stralucit intr-o rochie neagra cu auriu de la Louis Vuitton, iar Lupita a intors toate privirile cu o tinuta aurie de la Atelier Versace. „Wonder Woman” Gal Gadot a ales pentru covorul rosu de la gala Oscar o rochie cu accente metalice de la Givenchy Haute Couture.

Actrita de comedie Tiffany Haddish a purtat o superba rochie inspirata de costumele traditionale din Eritreea, zona din care provine tatal sau.

Whoopi Goldberg a asortat bocanci la o rochie cu o fusta foarte ampla, cu un imprimeu floral, de la Christian Siriano.

Tot o tinuta mai putin reusita a avut si regizoarea franceza Agnes Varda, imbracata intr-un costum floral din matase.

De departe, una dintre cele mai discutate tinute a fost rochia Ritei Moreno, starul filmului „West Side Story”, aceeasi pe care actrita a purtat-o in 1962, cand a castigat premiul Oscar.

Pe covorul rosu au putut fi vazute si culori electrice, precum cea a rochiei purtate de Jennifer Garner, de un albastru intens, de la Atelier Versace. Nicole Kidman a ales tot albastru, dar o versiune mai inchisa, o rochie fara bretele de la Armani Prive care a starnit reactii amestecate.

Helen Mirren a purtat o rochie cu maneci lungi intr-un albastri inchis, iar Ashley Judd a avut o rochie violet fara maneci.

„The Shape of Water”, marele castigator

Filmul „The Shape of Water” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj. Scris si regizat de Guillermo del Toro si avand in distributie actori celebri precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, era lider in topul nominalizarilor la Oscar, cu 13 selectii. Este povestea unui om-amfibie, capturat in Amazon, care invata limbajul semnelor de la Elisa Esposito, o femeie muta. Filmul a fost si inconjurat de controverse, fiind subiectul unui proces. Regizorul Guillermo del Toro si producatorul Daniel Kraus au fost dati in judecata pentru plagiat, fiind acuzati ca subiectul filmului „The Shape of Water” este copiat dintr-o piesa de teatru publicata in 1969 de dramaturgul premiat cu Pulitzer Paul Zindel. Reprezentantii Fox Searchlight neaga acuzatiile si spun ca „nu au o baza reala”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger