AcasăNewsHollande: Nu insultam pe nimeni atunci cand ne aparam ideile

Hollande: Nu insultam pe nimeni atunci cand ne aparam ideile

Seful statului francez spune ca deasupra tarii nu va flutura niciodata steagul intolerantei

Presedintele Frantei a declarat ca tara sa nu jigneste pe nimeni, evocand, cu jumatate de gura, manifestatiile din lume impotriva publicarii unei caricaturi cu profetul Mahomed in ultima editie a reviste satirice Charlie Hebdo, arata presa franceza.

Seful statului francez spune ca deasupra tarii nu va flutura niciodata steagul intolerantei

”Dimpotriva, ii respectam pe toti cei carora li se adreseaza ideile noastre atunci cand proclamam libertatea”, a spus Francois Hollande, luni, la cea de-a 70-a aniversare a Agentiei France Presse. ”Franta nu da lectii niciunui stat, dar Franta nu accepta niciun fel de intoleranta”. ”Drapelul francez este mereu cel al libertatii”, a spus Hollande. Manifestari anti Charlie-Hebdo au continuat luni, la doua saptamani dupa carnagiul din redactia publicatiei, sute de mii de persoane  din Pakistan, Iran, Gaza, Cecenia denuntand publicarea unei caricaturi cu Mahomed in ultimul numar al revistei. Hollande i-a adus un omagiu si caricaturistului pakistanez al AFP, Asif Hassan, grav ranit de un glont, vinerea trecuta, in timpul unei manifestatii anti Charlie Hebdo in fata consulatului francez de la Karachi.

1300 cyberatacuri in numele organizatiilor islamiste

Aflat in vizita la subdirectia de lupta impotriva criminalitatii informatice a Politiei Judiciare din Nanterre, ministrul de interne Bernard Cazeneuve a indicat ca ”peste 1300 de atacuri informatice au fost revendicate de echipe de hackeri care se declara apartinand sau simpatizand cu organizatiile islamiste. Atacurile au avut loc la putin timp dupa atentatele din Paris. Cazeneuve a precizat ca 25.000 de site-uri au fost piratate.

Pe de alta parte, patru barbati cu varste cuprinse intre 22 si 28 de ani au fost deferiti justitiei, ieri, pentru posibile inculpari de complicitate in atentatele din Paris, soldate cu 17 morti. Cei patru au fost retinuti saptamana trecuta, suspectati ca ar fi furnizat sustinere (arme si vehicule) lui Amedy Coulibaly, autorul a cinci crime.

author avatar
Tudor Borcea
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger