AcasăNewsHollande: ”Toata Europa este lovita”

Hollande: ”Toata Europa este lovita”

Francois Hollande, fara glas, sefa diplomatiei europene , cu lacrimi de durere

Presedintele Frantei a declarat, ieri, ca ”prin atentatele de la Bruxelles, toata Europa este lovita”, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Elysée.

Francois Hollande, fara glas, sefa diplomatiei europene , cu lacrimi de durere

”Prin atacurile de la Bruxelles toata Europa este lovita. Ceea ce impune ca ea trebuie sa puna in practica masuri indispensabile in fata gravitatii situatiei”, a afirmat presedintele republicii, se arata in comunicat, subliniind ca ”Franta, care a fost atacata in ianuarie si noiembrie anul trecut, va participa deplin la acestea”. Exprimandu-si ”intreaga solidaritate cu poporul belgian”, Hollande a dat asigurari cu privire la disponibilitatea Frantei de a aduce autoritatilor belgiene ”tot sprijinul de care au nevoie in aceste circumstante dramatice”. Franta ”va urma implacabil lupta impotriva terorismului, atat pe plan intern cat si international”, a mai precizat Hollande. Personalitati politice franceze, in frunte cu premierul Manuel Valls, au adresat condoleante Belgiei.

Putin denunta o ”crima barbara”

Presedintele Federatiei Ruse a condamnat ”crima barbara”, urmare a atentatelor din Bruxelles si i-a asigurat pe belgieni de intreaga sa solidaritate in aceste momente dificile, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, informeaza Sputnik. ”Presedintele Vladimir Putin a prezentat condoleante Regelui Philippe dupa moartea a numerosi civili intr-o serie de atentate in Bruxelles. Presedintele a condamnat ferm aceste crime barbare, prezentand condoleante poporului belgian”, a declarat Dmitri Peskov.

Federica Mogherini, lacrimi in direct

Aflata in deplasare la Amman, sefa diplomatiei europene nu si-a putut retine lacrimile in timpul unei declaratii cu privire la atentatele din capitala Belgiei. ”Este o zi trista pentru Europa. Europa, capitala sa, sufera de aceeasi durere pe care  aceasta regiune (Orientul Mijlociu) o cunoaste in fiecare zi. Suntem solidari nu numai cu suferinta victimelor dar si in reactia cu privire la aceste acte, in prevenirea comuna impotriva radicalizarii si violentei”, a declarat Mogherini, alaturi de ministrul iordanian de externe, Nasser Judeh, izbucnind in plans si fiind nevoita sa intrerupa conferinta de presa.

Cameron: ”Nu-i vom lasa pe teroristi sa castige”

Premierul britanic s-a declarat ”socat si ingrijorat” de evenimentele de la Bruxelles. ”Vom face tot ce vom putea pentru a oferi ajutor”, a declarat David Cameron, adaugand: ”Nu-i vom lasa niciodata pe acesti teroristi sa castige. Ne confruntam cu o amenintate terorista concreta pe teritoriul mai multor tari europene. Astazi este o zi de condoleante dar si de intarire a propriei noastre securitati”, a spus Cameron.

Merkel: ”Atacuri josnice”

Un purtator de cuvant al cancelarului german Angela Merkel a evocat pe Twitter ”atacurile josnice” din Bruxelles, care ar trebui sa-i apropie mai mult pe europeni. ”Solidaritate cu victimele si determinare contra teroristilor”, se arata in mesaj. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a estimat ca ”aceste atacuri marcheaza un nou nivel de josnicie al teroristilor in serviciul urii si violentei”. ”Inima si mintea mea se indreapta catre Bruxelles, Europa”, a postat pe Twitter premierul italian Matteo Renzi. ”Solidaritate profunda cu Belgia”, a scris si premierul grec, Alexis Tsipras.

Obama: Solidaritate in urma atentatelor ”revoltatoare”

Aflat in Cuba, presedintele american si-a exprimat solidaritatea cu poporul belgian. ”Gandurile si rugaciunile poporului american ii insotesc pe belgieni”, a declarat Barack Obama

Papa Francisc condamna ”violenta oarba”

Suveranul Pontif a condamnat, ieri, ”violenta oarba care provoaca atata suferinta”, intr-un mesaj de condoleante adresat Belgiei. ”Papa ii incredinteaza milei lui Dumnezeu pe cei care au pierit si se roaga pentru familiile lor si pentru cei raniti”, se arata intr-ujn mesaj al Vaticanului trimis arhiepiscopului din Bruxelles, Jozef De Kesel.

author avatar
Tudor Borcea
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger