AcasăNewsHillary scapa de FBI si da de alta belea

Hillary scapa de FBI si da de alta belea

Biroul Federal de Investigatii si-a mentinut recomandarea ca fosta Prima Doamna sa nu fie pusa sub acuzare in dosarul e-mailurilor, dupa ce a examinat un nou lot de mesaje electronice care au tranzitat prin calculatorul consilierei sale, Huma Abedin.

Vor înfiinţa SUA instituţia Primului Domn?

Anuntul, facut cu 49 de ore inaintea scrutinului prezidential, i-a oferit un ultim impuls candidatei democrate si a starnit furia rivalului republican Donald Trump. Echipa FBI a trecut in revista toate comunicatiile dinspre sau cu destinatia Hillary Clinton in perioada cand era secretar de Stat. Pe baza acestei anchete, nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am exprimat in iulie in ceea ce-o priveste pe doamna Clinton”, se arata intr-o scrisoare a directorului FBI, James Comey. ”Suntem bucurosi ca aceasta chestiune s-a rezolvat”, a declarat directorul de comunicare a lui Hillary, Jennifer Palmieri, in conditiile in care Comey provocase o unda de soc, in urma cu 11 zile, relansand anchetea e-mailurilor candidatei democrate. Un demers criticat de democrati, aplaudat de republicani, care a costat-o pe Clinton in sondaje. Hillary a recunoscut ca a facut o greseala utilizand un server privat pentru a transmite si schimba informatii sensibile.

Trump: E protejata de un sistem fraudulos

Magnatul a reactionat violent dupa anuntul FBI, acuzandu-l pe Comey ca o protejeaza pe Hillary. ”Nu poti sa analizezi 650.000 de maseje in opt zile. Nu este posibil”, a denuntat Trump. ”Hilary este vinovata si stie acest lucru, si stie si FBI. Este cazul sa fie restabilita dreptatea la urne”, a declarat miliardarul. In opinia sa, dosarul e-mailurilor lui Hillary este cel mai mare scandal politic american dupa scandalul Watergate. ”Ancheta va continua insa. Angajatii obisnuiti ai FBI nu o vor lasa sa scape”, a adaugat Trump, in timpul unui discurs la Michigan.

”Primul gentleman”, ”Primul sot”, ”Primul barbat”?

Dar, daca Hillary devine prima femeie presedinte al SUA, protocolul va avea o noua belea pe cap: cum va fi apelat sotul sau, fostul presedinte Bill Clinton? Niciodata un barbat nu a intrat in Casa Alba ca sot al unei femei presedinte. Mai mult, nici un fost presedinte nu a fost casatorit cu un nou presedinte. ”Primul gentleman” ar putea fi formula de apelare, mai degraba ca ”Primul barbat” , ”Primul sot”, sau alte formulari fanteziste. ”Avem sase femei guvernator iar sotii lor, neoficial, sunt apelati cu formula Primul gentleman”, explica LIsa Grotts, specialist in eticheta la Casa Alba. Insa Bill Clinton a fost presedinte din 1993 in 2001, iar titulatura o va pastra pe viata, ”Primul Gentleman ” este o titulatura inferioara celei de presedinte. Conform protocolului sotii Clinton vor fi denumiti ”presedintele Clinton si fostul presedinte Clinton”, cum a fost cazul si cu familia Bush. Deocamdata, daca Hillary va ocupa Casa Alba, ”biroul de protocol va colabora cu familia Clinton pentru a decide o formulare adecvata”. Animiti critici deja sunt ofuscati chiar si la ideea formulei de ”Primul gentleman”, amintind trecutul lui Bill Clinton din Biroul Oval…

Fundatia Clinton a platit nunta lui Chelsea

Noi dezvaluiri publicate de WikiLeaks, bazate pe e-mailurile lui John Podesta, directorul de campanie al lui Hillary, arata ca fonduri ale Fundatiei Clinton, organizatie cu scop umanitar (oficial) au fost utilizate pentru finantarea mariajului lui Chelsea, fiica Clintonilor. Chelsea Clinton (36 de ani) s-a casatorit cu bancherul Marc Mezvinsky in 2010. ”Resurse ale fundatiei au fost utilizate pentru nunta lui Chelsea si pentru alte cheltuieli timp de un deceniu”, a scris Podesta in 2012.

Donald nu mai are voie Twitter

Magnatul a fost sfatuit insistent de colaboratorii sai sa nu mai trimita mesaje pe Twitter, in ajunul alegerilor, a indicat ieri presa americana. Consilierii incearca astfel sa evite ca Trump sa-si faca noi dusmani, in conditiile in care republicanul a folosit frecvent contul sau Twitter pentru a-i critica si insulta pe adversarii lui. Veste nu i-a scapat presedintelui SUA, Barack Obama, care a subliniat capacitatea redusa a lui Trump de a se controla. ”Cine nu este capabil sa se descurce cu un cont Twittter, nu poate fi capabil sa o faca cu codurile nucleare”, a a ironizat Obama.

author avatar
Tudor Borcea
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger