AcasăNewsHillary Clinton: Ezitarea lui Obama in Siria a dat avant teroristilor islamisti

Hillary Clinton: Ezitarea lui Obama in Siria a dat avant teroristilor islamisti

Hillary l-a tras de urechi pe Obama pentru politica Orientului Mijlociu

Fosta prima doamna a Americii, Hillary Clinton, l-a facut praf pe presedintele in functie, punandu-i in carca cumplita extindere a organizatiei Statul Islamic.

Hillary l-a tras de urechi pe Obama pentru politica Orientului Mijlociu

In cea mai dura critica adusa Administratiei Obama, dupa cum o socotesc analistii, Hillary ii reproseaza presedintelui lipsa sa de atitudine cu privire la interventia in Siria, impotriva regimului criminal.

Un gol lasat de SUA, umplut de jihadisti

ISIS aplica o singura lege in Siria si Irak: cea a crimei!

Fost secretar de Stat in Administratia Obama, Hillary Clinton sustine ca neinterventia in Siria, clara, de partea Armatei Siriene Libere, „a lasat un gol pe care l-au umplut jihadistii”. „Faptul ca nu a ajutat la construirea unei armate credibile cu cei care s-au aflat la originea manifestatiilor impotriva lui Bashar al-Assad – intre ei se aflau islamisti, laici si tot ceea ce se afla intre cele doua (categorii) – a creat un gol pe care jihadistii l-au umplut astazi”, a declarat Clinton intr-un interviu pentru saptamanalul The Atlantic. Hillary este ingrijorata de „capacitatea grupurile jihadiste de a roi, ceea ce ar putea pune in pericol Europa si chiar SUA”. „Gruparile jihadiste preiau controlul asupra unui teritoriu, dar nu raman niciodata acolo. Ratiunea care ii ghideaza este opozitia fata de Occident, fata de cruciati, fata de… completati voi punctele de suspensie”, a subliniat ea.

„Bombardare limitata”

Buba e ISIS sau Statul Islamic! Hoarda de criminali care detine controlul asupra regiunilor bogate in petrol din Siria si Irak. Si care, in numele unui „califat” autodeclarat, ucid, ucid si iar ucid. Daca ne luam dupa ziarele occidentale, hoarda a fost sponsorizata de Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, si antrenata de SUA si Marea Britanie in Iordania. Turcia i-a permis sa intre in Siria, dar nu i-a mai permis sa iasa. „Acest Frankenstein creat de occidentali si aliatii lor a scapat total de sub control”, scrie The Daily Beast. Acum, Obama a ordonat „bombardarea limitata” a hoardei. Probabil sa nu strice vehiculele Humvee cu care este dotata. Si pentru ca a ezitat sa inarmeze factiunile siriene moderate, Administratia americana ii inarmeaza, in Irak, pe kurzi. Steaua kurzilor incepe sa se ridice.

 

author avatar
Adina Mutar
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger