AcasăNewsHidroelectrica, in vizorul Consiliului Concurentei

Hidroelectrica, in vizorul Consiliului Concurentei

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a dezvaluit intelegerile neconcurentiale dintre marile retelele comerciale

Reprezentantii Consiliului Concurentei au anuntat ca se fac verificari in privinta companiei Hidroelectrica.

Concret, institutia condusa de Bogdan Chiritoiu a facut public, luni, faptul ca “a declansat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei Hidroelectrica SA pe piata producerii si comercializarii de energie electrica din Romania”.

La nivel de motive pentru o astfel de actiune de control, in comunicatul Consiliului se anunta urmatoarele: “Consiliul Concurentei are suspiciunea ca Hidroelectrica SA, prin comportamentul sau de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializata pe unele segmente de piata (in principal pe Piata pentru Ziua Urmatoare), in scopul realizarii unor oferte cu preturi mai ridicate pe Piata de Echilibrare (PE). (…) Pretul pe piata de echilibrare este in general mai mare fata de pretul de inchidere al pietei inregistrat pe PZU”.

In cadrul acestor verificari, s-au facut inspectii inopinate la sediul societatii, prilej cu care s-au ridicat anumite documente ce vor fi analizate de specialisti. “Analiza comportamentului producatorului de energie electrica Hidroelectrica SA se realizeaza in stransa colaborare cu ANRE si a avut drept punct de pornire variatiile semnificative de pret”, mai subliniaza reprezentantii Consiliului Concurentei.

Pana la momentul de fata, oficialii Hidroelectrica nu au facut public un punct de vedere pe acest subiect.

134 afisari

1 COMENTARIU

  1. ROMANIA SARACA TARA BOGATA, CAPTURATA DE MAFIOTI SI BANDITI.
    Am ajuns practic sa subventionam din resursele noastre si sa oferim preturi foarte scazute la energie electrica pentru Ungaria, Serbia si Bulgaria, iar Austriei, o tara fara resurse petroliere, sa-i oferim o nesperata sursa de prosperitate prin cedarea resurselor de petrol romanesc. Romanii platesc fata de puterea lor scazuta de cumparare preturi prohibitive atat la energia electrica cat si la carburanti.

    https://ziarulonline.com/austria-prospera-de-pe-urma-petrolului-romanesc-in-timp-ce-romanii-platesc-cel-mai/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger