AcasăNewsHidroelectrica baga 7,5 milioane de euro in buzunarul sotului Cristinei Rus

Hidroelectrica baga 7,5 milioane de euro in buzunarul sotului Cristinei Rus

Dragos Bil­teanu si Cristina Rus s-au casatorit in anul 2009

Desi are datorii de peste un miliard de euro, Hidroelectrica se muta in casa noua, facand mici economii si salvand totodata afacerea lui Dragos Bilteanu, sotul cantaretei Cristina Rus.

Dragos Bil­teanu si Cristina Rus s-au casatorit in anul 2009

Turnul „fantoma” din Piata Victoriei, care nu a produs niciodata vreun leu, si-a deschis portile pentru primii chiriasi, printre acestia aflandu-se si Hidroelectrica, societatea inglodata in datorii de peste un miliard de euro.

Remus Borza a mutat Hidroelectrica in turnul „fantoma”

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a decis sa inchirieze 3.200 mp in incinta cladirii de birouri, platind pentru acest hatar 750.000 de euro pe an.

Cladirea cumparata de Bilteanu nu a avut pana acum niciun chirias

„Am semnat contractul de inchiriere pentru o suprafata de 3.200 mp, adica patru etaje, in Tower Center International in luna decembrie, iar din 31 martie incepe efectiv mutarea. Nu pot sa va spun cat e chiria, dar e cu 4 euro/mp mai mica decat cea platita pentru actualul sediu, care se afla intr-o cladire cu bulina. Deci este o economie. Pretul este confidential. Ce pot sa spun este faptul ca, pentru un client precum Hidroelectrica, proprietarul cladirii a facut si niste discount-uri”, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Contract pe zece ani

Desi a fost finalizata inca din 2008, prin cea mai inalta cladire din zona Piata Victoriei a batut vatdul, din cauza unui litigiu intre actionari. Anul trecut, Tower Center a fost preluat de oamenii de afaceri Dragos Bil­teanu (sotul solistei Cristina Rus) si Ioannis Papalekas, intr-o tranzactie estimata de specialisti la circa 50 de milioane de euro. Desi se afla in cadere libera, afacerea a fost resuscitata de Bilteanu, odata cu incredibilul contract incheiat cu Hidroelectrica, pe o perioada de zece ani. Negocierile privind inchirierea cladirii au inceput in octombrie, iar contractul a fost semnat in luna decembrie. Pretul mediu al chiriei lunare al unui metru patrat in imobilele de birouri este de 19,5 euro, iar un calcul simplu ar demonstra ca Hidroelectrica va plati pentru cei 3.200 mp o chirie lunara de 62.400 de euro, iar intr-un an – 748.800 euro, suma totatala care va fi platita de compania aflata in insolventa pentru intregul contract ridicandu-se la 7,5 milioane de euro.

Val de insolvente  in 2013

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, sustine ca 2013 va fi anul marilor insolvente, mai ales in domeniul industriei, iar aceasta ar putea fi unica solutie a companiilor aflate la un pas de faliment.  Printre „candidatele” sigure la insolventa (si chiar la faliment)  se numara Oltchim si CFR Marfa, care au datorii cumulate de miliarde de euro.

Narcis Voica / Arpad Dobre

author avatar
eNational
2.806 afisari

1 COMENTARIU

  1. Culmea ar fi sa intre si EuroInsol in insolventa (sau dupa gratii !??)
    Ha Ha Ha

    Hidristi, Piata Universitatii e asa de urata goala ?!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger