AcasăNewsHerta Müller, operata de urgenta! Scriitoarea este internata la terapie intensiva!

Herta Müller, operata de urgenta! Scriitoarea este internata la terapie intensiva!

Laureata premiului Nobel pentru literatura in anul 2009, Herta Müller, a suportat, sambata, o interventie chirurgicala de urgenta, in Germania, in urma operatiei scriitoarea fiind internata la terapie intensiva.

Herta Müller a suportat o interventie chirurgicala de urgenta, sambata, la spitalul din localitatea Müllheim, din Germania, informeaza biroul de presa al Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi. Laureata premiului Nobel pentru literatura pe anul 2009 se afla in acest moment la terapie intensiva.

Data fiind situatia, autoarea nu va mai putea fi prezenta la Iasi, unde confirmase participarea in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere.

Prima editie a Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, care se va desfasura in perioada 23 – 27 octombrie, va avea invitati importanti din Romania si strainatate, printre care se numara Jan Koneffke, Sadie Jones, Davis Vann, Varujan Vosganian, Gabriela Adamesteanu, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ileana Malancioiu, Stelian Tanase, Cristian Teodorescu, Daniela Zeca.

Herta Müller s-a nascut pe 17 august 1953, intr-un mic sat din Banat unde se vorbeste limba germana, debutand in proza cu volumul “Nadirs”, povestea sinistra a vietii dintr-un sat din Romania. O versiune cenzurata a romanului a fost publicata la Bucuresti in 1982, iar doi ani mai tarziu, scriitoarea a reusit sa trimita romanul peste hotare, fiind publicat integral la Berlin.

Scriitoarea a fugit din Romania, in 1987, stabilindu-se cu sotul ei la Berlin.

Müller a fost distinsa cu importante premii germane si internationale, intre care premiile Ricarda Huch (1987), Kleist (1994) si Joseph Breitbach (2003), premiul european Aristeion (1995) si IMPAC Dublin Literary Award (1998).

Scriitoarea a fost nominalizata de trei ori la premiul Nobel pentru literatura, premiu care i-a fost decernat in 2009, pentru „densitatea poeziei si sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezradacinatilor”.

Foto: cronicadeiasi.ro

author avatar
Alina Costache
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger