AcasăNewsHerman van Rompuy: Toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen...

Herman van Rompuy: Toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen au fost intrunite

Presedintele Consiliului European (CE), Herman van Rompuy, se afla, miercuri, la Bucuresti. Seful CE a fost primit, dimineata, la Palatul Cotroceni de catre presedintele Traian Basescu.  Herman Van Rompuy a facut o declaratie de presa, in care a evidentiat faptul ca „toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen au fost intrunite”.

Iata principalele puncte atinse de presedintele Consiliului European in declaratia sa de presa:

  • Doresc sa felicit Guvernul si cetatenii romani, exact cu sapte ani in urma, pe 25 aprilie 2005, s-a semnat tratatul de aderare la UE. Tara dumneavoastra a aderat in urma cu doar cinci ani,  dar deja nu ne putem imagina Uniunea noastra fara Romania.
  • Presedintele Basescu mi-a prezentat masurile pe care Romania le-a luat in ultimii ani pentru a depasi criza. Decizii dificile, dar care au produs rezultate, dupa o recesiune dura s-a revenit la o crestere, care ne asteptam sa continue anul viitor.
  • Vreau sa incurajez noul Guvern si premierul in continuarea eforturilor. Valorificarea fondurilor UE este de o importanta cruciala.
  • Trecem printr-o usoara recesiune, dar nu trebuie sa uitam ca unele parti ale Uniunii merg destul de bine. Problema somajului in randul tinerilor este o prioritate.
  • Toti liderii europeni au subliniat de mai multe ori in intalnirile noastre ca toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen au fost intrunite. Am indemnat Consiliul sa ia o decizie privind aderarea Romaniei in septembrie.
  • Salut faptul ca tara dumneavoastra ia initiative pentru cresterea increderii – in domeniul controlului frontierelor si a cooperarii politiei, dar si a provocarilor din domeniul energiei. Salutam implicarea Romaniei pentru dezvoltarea coridorului sudic.
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger