Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Hellvig isi impune omul la butoanele SRI

Hellvig isi impune omul la butoanele SRI

Autor:

Dupa cum “National” a dezvaluit, Eduard Hellvig s-a decis sa joace propria carte pe ultima suta de metri a competitiei pentru desemnarea inlocuitorului lui Florian Coldea si, in ciuda presiunilor venite din partea factiunilor rivale din Servicii pentru impunerea propriilor oameni, directorul general al SRI a mers pe mana lui Razvan Ionescu, considerat un “neutru profesional”.

 

Poza PAD Hellvig isi impune omul la butoanele SRI

General de brigadă Răzvan Ionescu

Prin aceasta miscare surprinzatoare, directorul SRI isi intareste pozitia in fruntea Serviciului, dar in acelasi timp adanceste si mai mult falia care-l despartea deja de nucleul dur din vechea garda a Serviciului.

Cine este noul sef operativ al SRI?

Domnul general de brigada Razvan Ionescu are 45 de ani si o experienta de peste doua decenii in munca operativa a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei in SRI, domnul general de brigada Razvan Ionescu a ocupat mai multe functii, atat in cadrul unitatilor centrale, cat si teritoriale, unde a avut succese operationale de anvergura, in parteneriat cu servicii de intelligence din spatiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizata transfrontaliera, respectarea regimurilor internationale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internationale, migratie si terorism.

A fost incadrat in SRI cu gradul de capitan si a absolvit ca sef de promotie cursurile de initiere. A fost avansat la gradul de general de brigada in primavara anului 2016 si anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere. In activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii institutionali ai SRI, atat interni, cat si externi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!